Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Márki-Zay Péter és a Legrand - megszólalt a cég

Még októberben eldöntötte a Legrand, hogy megszünteti Márki-Zay Péter munkaviszonyát, de ezt decemberben közölték, ez szolgálta a cég érdekét - derül ki a Legrand Magyarország Zrt. közleményéből.
Több fórumon elhangzott, megjelent, hogy a vásárhelyi időközi polgármester-választáson induló Márki-Zay Pétert azután küldte el cége, a szentesi Legrand, hogy bejelentette részvételi szándékát a voksoláson. A cég erre reagálva közleményt adott ki, a Rádió 7 és a Promenád.hu megkeresésére válaszolva.
 

E szerint a Legrand Magyarország Zrt. a döntéseit üzleti és szakmai szempontok szerint hozza meg, és mindig a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt veszi figyelembe. Döntéseiben soha nem játszott szerepet, és a jövőben sem fog a munkavállalók politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása – állítja a cég.

Márki-Zay Péter 2016 áprilisától 2017 decemberéig dolgozott a Kurca-parti vállalkozásnál, marketing- és belföldi logisztikai vezetőként. Munkaviszonya megszüntetéséről a döntés a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017 októberében született meg – így a Legrand. Ebben az időszakban – emlékeztet a közlemény – Hódmezővásárhely polgármestere még Almási István volt, akkor még szó sem volt időközi választásról.

Azt, hogy Márki-Zay Péter munkaviszonyát megszüntetik, „a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektek lezárását követően", decemberben közölték. A lehetőségekhez képest a legkedvezőbb megoldást ajánlották fel Márki-Zay Péternek, amit ő elfogadott.

Ezzel a tájékoztatással a Legrand Magyarország Zrt. az ügyet részéről lezártnak tekinti – olvasható a közlemény zárásaként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi polgármester-választás Vásárhelyen: 2018 aláírást adott le Hegedűs Zoltán

Időközi polgármester-választás Vásárhelyen: 2018 aláírást adott le Hegedűs Zoltán
A hivatalos polgármester-jelöltséghez 300 hiteles szignó szükséges. Tovább olvasom