Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Márki-Zay Péter is elment Lázár János fogadóórájára

Lázár János országgyűlési képviselő szerdai vásárhelyi fogadóórájára Márki-Zay Péter polgármester is elment, anyagi támogatásban kérve segítséget. Lázár sajtótájékoztatón kijelentette: pártalapítás helyett a város ügyeivel kellene foglalkozni.
– Fogadóórámra elsőként Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere érkezett, és kért segítséget különböző üzemeltetési és városfejlesztési ügyekben, például a Rárósi út rekonstrukciójához és a strand átalakításához, az ezekhez szükséges anyagi erők előteremtéséhez – mondta a fogadóórája utáni sajtótájékoztatón Lázár János országgyűlési képviselő. Hozzátette, olykor nem értette, miről beszél a város első embere, de ígérte, komolyan veszi a kéréseket, és amiben tud, segít.
 

– Egy dologban nem segíthetek, nem tudok a város polgármestere lenni. Márki-Zay Péternek pedig azt tanácsolom: pártalapítás helyett a várossal foglalkozzon. Úgy tudom, nagy összegű hitelt akar felvenni Hódmezővásárhely. A régi öregek tanítására hivatkozva erre azt mondhatom: üres kamrának bolond a gazdája

– jelentette ki Lázár János.

Ezután arról szólt, hogy a választókerületében indított lakossági fogadóóra-sorozat Vásárhelyre érkezett – előtte Székkutas, Mártély, Csanádpalota és Makó volt a helyszín –, és több mint 20-an jelentek meg rajta. Sajnos időhiány miatt nem mindenkit hallgathatott meg.
 

– Változatos témákkal, például lakás-, föld- és szociális problémákkal, a Kincses temető ügyével, nyugdíj- és roma kisebbségi kérdésekkel, a szolgáltatókkal kapcsolatos ügyekkel kerestek meg a választópolgárok. Nekik igyekszem, amiben csak lehet, segíteni, a városi ügyek, gondok azonban a polgármesterre tartoznak. A szükséges pénzt helyben, a városban kell előteremteni

– mondta Lázár.

Három helyi médium – Vásárhely24, Rádió7 és VTV – által kiadott közös közleményre is reagált.

– Úgy értesültem, a helyi televízió rövid időn belül megszűnhet, mert a város nem biztosítja a működéséhez szükséges anyagiakat. Pedig mindenkinek az az érdeke, hogy az újságírók tisztességesen, legjobb tudásuk szerint, jó körülmények között végezzék a munkájukat. Ha hibáznak – mert ez előfordulhat –, bocsánatot kell kérni az érintettől, és tovább folytatni a munkát. Az éles politikai küzdelemben a sajtó csak tükröt tart. Nagy a feszültség a vásárhelyi közéletben, néha olyan az egész politikai közösség, mint egy óvoda. A kialakult állóháborúban nem akarok részt venni. Ezért a helyzetért a felelősséget pedig vállalja a polgármester és azok, akik rá szavaztak – zárta mondandóját Lázár János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépek az időseknek - használaton kívüli gépeket adományozott a kormányhivatal Vásárhelyen

Az elmúlt években 56 használaton kívüli számítógépet adományozott megyeszerte a kormányhivatal.… Tovább olvasom