Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Meddő párok reménye lehet a masszázs - a vásárhelyi Faragó Katalin 117 baba megszületéséhez járult hozzá

A yumeiho masszázs segítségével 23 éve végez megelőző és gyógyító tevékenységet a 72 esztendős vásárhelyi Faragó Katalin. Stroke-osoknál és cukorbetegeknél ér el látványos eredményeket, valamint eddig 117 baba megszületésében segített a kínai-japán eredetű mélymasszázzsal. A sors iróniája: neki egy baleset miatt nem lehetett saját gyereke.
– Rengeteg gyerektartást kellene fizetnem, hiszen 117 baba világra jöttében játszottam szerepet a szervezet egyensúlyának, szimmetriájának helyreállítását szolgáló yumeiho mélymasszázzsal – mondta a vásárhelyi, 72 éves Faragó Katalin, aki 4 évtizedig dolgozott az Erzsébet-kórházban. A sors méltatlan fintora: egy baleset miatt ő nem válhatott édesanyává.

A történet azzal kezdődött, hogy 1973-ban megismerkedett az eszperantóval, majd 1995-ben a nyelv világkongresszusára utazva az ukrajnai Ternopilba – korábbi megerőltetés miatt – lezsibbadt a keze, nagy fájdalmai voltak. A helyszínen a lengyel Opoka professzor masszázzsal kezelte, ez volt a yumeiho. Megalkotójával, a japán Saionji Masayukival – az 5000 éves shaolin harcművészetet és gyógyítástechnikát ötvözte – Tamperében találkozott, és bátorította őt az általa írt kötet magyarra fordításában, tankönyvvé formálásában. A magyar volt a 33. nyelv, amelyen megjelent – emlékezett Faragó Katalin, akit a szakmában Kataként ismernek.
 
Meddő párok reménye lehet a masszázs - GALÉRIA. Fotó: Imre Péter

Elmondta: a yumeiho technika megelőzésre és gyógyításra egyaránt alkalmas, utóbbinál csakis az orvosi leletek figyelembevételével határozzák meg a kezeléshez szükséges mozdulatsort. A yumeiho masszázs célja, hogy az aszimmetrikus, emiatt diszharmonikus és beteg emberi testet ismét harmonizálja, egyensúlyba hozza.
 

– Ezáltal öngyógyító erőket aktivizálunk, és a betegségeket megelőzzük, illetve a már kialakult kórképek gyógyulását is elősegítjük. Vagyis az igazi gyógyítást, regenerálódást maga a szervezet végzi el

– magyarázta Kata, aki 2013-ban szerezte 6. fokozatú diplomáját, vagyis dan fokozatát. Ezzel a szinttel a világon rajta kívül egy-egy román és bolgár férfi rendelkezik, és van még két 7. danos. Négyszer járt Japánban, az őshazában.

– A yumeiho úgynevezett mélymasszázs: felülről lefelé, belülről kifelé és a szívtől el haladunk vele. A vérkeringést, az egészséges emberi test működését követjük. Fontos: orvosi gyógymasszázsnak minősül. Alkalmazzuk mozgás- és belső szervi betegségek kezelésére, és szép eredmények érhetők el cukrosoknál és stroke-osoknál, utóbbinál a lefedett, a bénulást okozó idegsejtek feloldásával. Az idegpálya mentén haladva takarítjuk a lerakódásokat – fejtette ki Faragó Katalin. Minimum 400 gyógyító mozdulatot ismer, az átlagos és tanított 100 helyett.

Látványos, a világon egyedülálló eredményeket ér el masszázzsal a meddőnek tartott párok gyerekhez segítésében. Ezzel 2000-ben kezdett foglalkozni, és eddig 117 baba, köztük ikrek születésében játszott szerepet, jelenleg 24 párral foglalkozik.
 

– A lényeg, hogy a menzesz első napját követő 9., 11., 13. és 15. napján végzek 15-20 perces masszázst, stimulálva a hormonháztartást, ami hatékonyabbá teheti az orvosi beavatkozásokat, beültetéseket is. Ezeken a napokon otthon is – az ismert technika szerint – aktívnak kell lenni. Volt olyan férfi, aki arra panaszkodott, parancsra nem megy. Mondtam neki, ezt beszélje meg a petesejttel. Egyébként a kezelés a meddő férfiaknak is segíthet

– közölte Faragó Katalin.

Még elárulta: az idei év első vásárhelyi csecsemője, András Kolos is yumeiho baba, a megszületett kicsik közel 70 százalékát adják a helybeliek, a vásárhelyiek, és az országosan első már elmúlt 16 éves. Lassan jöhetnek a yumeiho unokák.
 
Mi a yumeiho?
A yumeiho (teljes japán nevén: kotsuban yumeiho) a keleti masszázstechnikák egyike, hazánkban 1990 óta ismert. Olyan komplex, ízületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó, az egész testet érintő gyúrás, amelynek célja a test szimmetriájának és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása. A yumeiho mai formájának megalkotója Saionji Masayuki professzor. A 2000-ben bejegyzett Magyarországi Yumeiho Egyesületnek ma közel 50 tagja van, míg Faragó Katalin 8 éves elnöksége alatt ez a szám elérte a 193-at. Hivatalos képzési formája nincs, a mesterek oktatják, minimum 100 órában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fehér kréta és a zöld tábla kimegy a divatból: digitális eszközökkel élményszerűbb a tanulás

A fehér kréta és a zöld tábla kimegy a divatból: digitális eszközökkel élményszerűbb a tanulás
Méhecskerobotokkal, interaktív táblákkal teszik színesebbé az oktatást a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A gyerekek ezt jobban szeretik, mint a hagyományos tanítást. Tovább olvasom