Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Még idén elkészül a körforgalom Vásárhelyen a Hősök terén

Hódmezővásárhely - A termálvezeték elhelyezése után még az idén aszfalt kopóréteget kap, és elkészül a Tóalj–Szőnyi utcai körfogalom a vásárhelyi Hősök terén. 170 millió forintból bővítik a termálkört a belváros felé, a beruházás várhatóan nyárra fejeződik be.
Már csak az aszfalt kopóréteg hiányzik a Hősök terén lévő Tóalj–Szőnyi utca sarkán kialakított körforgalomban Vásárhelyen. Heteken belül azonban ezt is megkapja a csomópont – hallottuk Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől. Megírtuk: a megújuló Hősök terén már teljesen elkészült az Ady–Kodály Zoltán utcán a körforgalom, valamint – a belváros felújítása miatt – a Kossuth téri helyett egy vadonatúj buszmegállót és fedett kerékpártárolót is kialakítottak. A közösségi közlekedésre nyert támogatásból, 180 millió forintból Batidán, Szikáncson, Erzsébeten és Kútvölgyön is megújulnak a buszvárók, és biciklitárolók is épülnek. A beruházás nyárra készül el.

Már csak az aszfalt kopóréteg hiányzik az új közlekedési csomópontnál. a szerző felvétele
Már csak az aszfalt kopóréteg hiányzik az új közlekedési csomópontnál. 
A szerző felvétele

– Egy sikeres pályázat eredményeként a Hódtó–Kistiszai csatorna mellett húzódó termálvezetékből leágazás épül a Tornyai János Múzeumig, a belváros felé. A termálvezeték pedig a Tóalj–Szőnyi utcai körforgalom alatt húzódik majd, ezért nem fejeződött be még a csomópont kialakítása – magyarázta Mucsi László. Hozzátette: a termálkör bővítésének munkálataira már kiírták a közbeszerzést, és hamarosan meglesz a nyertes is. Ezt követően kezdődik a kivitelezés. A mintegy 170 millió forintos beruházásra egyébként a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. 85 millió forintot nyert, várhatóan jövő nyárra be is fejezi a bővítést – földgáz helyett termálvízzel fűtik majd a Tornyai János Múzeumot, a Bessenyei Művelődési Központot, az Alföldi Galériát és a Cseresnyés kollégiumot is.

Gyalogátkelők

Az elképzelések szerint még nem ért véget az építkezés a Hősök tere környékén. Mint arról már beszámoltunk, két gyalogátkelőhely építését tervezik az Ady–Bartók Béla utca találkozásánál (Török Sándor Strandfürdő) és a Szentkirály–Tóalj utcánál (Mol-benzinkútnál). A 16 millió forintos beruházás jövő tavasszal indulhat.

Olvasóink írták

 • 15. kukus 2011. november 18. 21:31
  „Nyugtával a napot (évet).MAjd hisszük, ha látjuk.”
 • 14. hgabi22 2011. november 17. 17:50
  „na hála Istennek,csak éhen ne haljunk addig míg befejezik”
 • 13. eldorádó 2011. november 17. 16:08
  „1. Esztergom a ~ legeladósodottabb város
  2. Lengyel Laci felett eljárt az idő.
  3. Hmvhely és Debrecen nem megy csődbe, nem mehet csődbe, mert a Fidesz erős embereinek a végvára! (ez a szerencsénk - mindig meg leszünk mentve :)”
 • 12. Én2 2011. november 17. 09:44
  „Lengyel L. Szegeden az előadásán kiemelte, hogy Hódmezővásárhely Debrecen meg még egy város a legeladósodottabb Mo.-gon. Hol is a pénz, ezért áll minden???? Ezért kellett volna a Kishomoki pénz???”
 • 11. Falcao 2011. november 16. 18:53
  „Itt az eldorádó! No para :)))”
 • 10. DMagóg 2011. november 16. 18:21
  „9. booo 2011.11.16. 17:30: "De az is lehet hogy a telet várják. Nem tudom!"
  Ám, az is lehet, hogy a Megváltót! Remélem, hogy nem D. (F) T. személyében jelenik meg!”
 • 9. booo 2011. november 16. 17:30
  „7. holo2 - Ne túlozz! A sétáló utca feldúrva, a PMK és a múzeum szétbombázva. Ott nem lehet melegedni még ablak sincs rajta, de még lehet hogy tető se! Azért hogy -állítólag- lefektetnek x méter csövet az utcán, még lehetne csinálni a Szántó-DeákF sarki "kráter" beépítését vagy a PMK folytatását. 5-6 embert láttam dolgozni, de szerintem csak mutatóban vannak ott. Annyian, akkora munkával soha az életben nem végeznének. Pedig munka van bőven! De az is lehet hogy a telet várják. Nem tudom!”
 • 8. eldorádó 2011. november 16. 09:05
  „7. holo2
  munka van, csak meg kell találni:
  a körforgalmat magyar munkások építik,
  a múzeumokban fiatal bölcsészek kutatnak,
  a sétáló utcát helyi közmunkások sertepertélik.
  Akinek ez kevés, mehet külföldre az afgánokhoz céltáblának...”
 • 7. holo2 2011. november 16. 08:55
  „Sétáló utca, muzeumok újitása, körforgalmak tonna számra, van pénz, munka nincs, nyomor van, lehet csövezni a sétáló utcán, meg melegedni a muzeumba.”
 • 6. eldorádó 2011. november 16. 08:51
  „A magyar építőipar már csak ilyen! Csúszás határidőben, pénzben, kivitelezésben...
  Ady-Kodály Zoltán utcán a körforgalom: mégsem építik meg a Városháza utca felé nyíló szakaszt! A Hősök tere és az Andrássy u megmarad szocreál "emlékpontnak"....

  Számolják meg, mennyi közlekedési táblát leraktak a két friss körforgalomhoz! TÚLZÁS! Nem ártana, ha valódi szakemberek bejárnák a várost és kigyomlálnák a felesleges KRESZ tábláinkat!”
 • 5. Én2 2011. november 16. 07:23
  „Az Andrássy út a város szégyene amit most csináltak az úttal az förtelem olyan mint egy sakktábla. Ez a főútca így illik is Vásárhelyhez.”
 • 4. cleanx 2011. november 16. 00:32
  „Sztem jobb ha megszokjátok, mert idén tuti úgy marad :)
  A biciklitároló mindkét oldalom "förtelmes", a buszra várók pedig sötétben ücsörögnek!
  A foltra folt az Andrássy utcán megint bámulatos..
  De ez se rossz :): (amíg bele nem durran valaki..)
  http://hodmezovasarhely.oneit.hu/?p=920”
 • 3. Meglátó 2011. november 15. 18:41
  „Azt ugye mindenki tudja,hogy az útépítési technológia és technika valamint a felhasznált anyagok olyan fejlettek,hogy a téli esős-hideg időjárás ellenére kivitelezett építés hosszú évekig kifogástalanul szolgálja a közérdeket!!!
  Bár csak valóban így lenne!Azért borítékolható,hogy nagyon hamar előjönnek a hibák.”
 • 2. booo 2011. november 15. 17:58
  „És jó eséllyel el fog az a villanykaró is tünni a körforgalomból, ami most benne van a körforgalomban?
  Hajmeresztő! A 16 milla valóban nem kevés pénz, pláne most hogy tudjuk hogy az Ady és Tóalj utcákon a forgalom jelentősen lecsökkent, mivel a 45-ös főutat lezárta az Önkormányzat. Nem kell fél órát várni az átkeléshez, kevés autó közlekedik és elég lenne csak felfesteni az átkelőket. Megjegyzem a 45-ös lezárással a Bethlen-körforgalom is majdnem felesleges, jóval kevesebb a jármű mint amikor aktív volt a 45-ös út.

  Nagyon leállt az összes építkezés. Olyan mint ha a város arra várna hogy visszaállítsa valami oknál fogva a korábbi útszakaszt és azt az autósok ismét birtokba vegyék. Jó, jó tudom, meleg vizes csöveket fognak lefektetni, de mint az előző cikkből megtudtuk MÉG CSAK MOST ÍRTÁK KI A PÁLYÁZATOT. Ebből én arra következtetek -ha lehet- hogy tuti hogy Vásárhely nyerni is fog? És ha nem? Akkor mi lesz? Mindenesetre reménykedem hogy nem marad minden így ahogy most van.”
 • 1. airwaves 2011. november 15. 15:23
  „Az új buszmegálló mellett kialakított kerékpártárolónál minősíthetetlenül ocsmány kép tárul a Vásárhelyre beérkező utazó számára.
  Csak gratulálni tudok a "hozzáértő" illetékeseknek.

  Két gyalogátkelő táblával és felfestéssel 16 millió ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a sértett a rablót

Hódmezővásárhely - Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a vásárhelyi rendőrség… Tovább olvasom