Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Még nincs működési engedély

Másfél hónappal ezelőtti ünnepélyes átadása óta üresen áll a hajléktalanok új nappali melegedője Vásárhelyen. Az egyszerre harminc főt befogadó modern intézménynek nincs működési engedélye, ezért várhatóan csak júniusban nyit a Csomorkányi úti ház.
Az épületet csinosító, virágokat ültető dolgozókon kívül jelenleg nem használja senki az új vásárhelyi hajléktalanokat ellátó intézményt. Mint megírtuk, az Esélyt mindenkinek program keretében 130 millió forintot nyert az önkormányzat, hogy átalakítsa, kibővítse, illetve a mai kornak megfelelő eszközökkel berendezze az egykori iskolát.

A Csomorkányi úti, egyszerre harminc hajléktalan ellátására alkalmas intézményt ünnepélyes keretek között március 24-én adták át. A falak között orvosi rendelőt, csomagmegőrzőt, valamint egy olyan információs bázist is kialakítottak, amelyen keresztül elérhető a megyei munkaügyi központ. Ezenfelül a Hódfó Szociális Foglalkoztató közreműködésével munkát tudnak biztosítani mind a hajléktalanoknak, mind más rászorulónak.

Ennek ellenére másfél hónappal az avatás után még mindig üresen áll a ház. Ennek oka, hogy nem érkezett meg a nyitáshoz szükséges működési engedély.
– A műszaki átadást követően áprilisban beadtuk a működési engedélyhez szükséges kérelmeket – nyilatkozta lapunknak Szél István. Az önkormányzat médiareferense hozzátette, ennek az átfutási ideje legfeljebb 60 nap. A tervek szerint júniusban nyithat ki először az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wakeboard a bányatavon

Kishomok és Kopáncs határában, a homokbánya tőszomszédságában nem mindennapi látvány fogadja az arra… Tovább olvasom