Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Megelőző intézkedésként felfüggesztették a mártélyi szabadstrand üzemeltetését

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztályához, a Mártély holt-tiszai szabadstrand természetes fürdőhely üzemeltetőjétől, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.-től 2018. június 27-én, szerdán ismeretlen eredetű szennyeződésről érkezett bejelentés.
Megelőző intézkedésként a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya június 27-étől felfüggesztette a természetes fürdőhely üzemeltetését mindaddig, míg a laboratóriumi vizsgálatok nem igazolják, hogy a Holt-Tisza vize nem veszélyezteti a fürdőzők egészségét és megfelel a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet előírásainak. Az illetékes hatóságok megkezdték a kivizsgálást és haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlnek a szeméthalmok a szelektív szigeteken: mégsem tudják rendeltetésszerűen használni a konténereket Vásárhelyen

Gyűlnek a szeméthalmok a szelektív szigeteken: mégsem tudják rendeltetésszerűen használni a konténereket Vásárhelyen
A vásárhelyi önkormányzat tavaly ősszel szüntette meg a városban lévő 23 szelektív hulladékgyűjtő szigetet. Június 8-án ezekből újratelepített ötöt. Tovább olvasom