Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Megemlékezés Vásárhelyen: ˝a mai Magyarország eszményének sarokköveit a szabadságharc rakta le˝

Vásárhelyen a Fidesz-KDNP március 15. előestéjén tartotta az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepségét, amelyen mintegy 500-an vettek részt, és Lázár János országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével.
A Kossuth téri Kossuth-szobornál Grezsa István települési képviselő, miniszteri biztos mondott beszédet, amelyben közölte: „Bár elbukunk, mégis talpra állunk, mert meg akarunk maradni. Ez a mégis morál adja a magyar nép lelkének különleges erejét." Majd azzal folytatta, hogy „a mai Magyarország eszményének sarokköveit 1848/49 szabadságharca rakta le, hogy aztán vérünkkel váltsuk meg a letétbe helyezett szabadságunkat 1956-ban".
Fotó: Vári Dénes
Fotó: Vári Dénes
Azt is megemlítette, hogy a kommunizmus pusztításait magunk mögött hagytuk, de utódaik, a köztünk járó nihilisták a hatalomért, amelyért semmi sem drága nekik, az ördöggel is összefognak. – Őket hívjuk ma ellenzéknek – közölte.
Fotó: Vári Dénes
Fotó: Vári Dénes
A városi politika is szóba került. Ennek kapcsán Grezsa István kijelentette: „Az előttünk álló év tétje, hogy visszatalálunk-e a fejlődés és a gyarapodás útjára, vagy maradunk ott, ahol tavaly február óta vagyunk. Olyan polgármestert kell választani, aki nem megosztja, hanem egyesíti erőinket, aki tudja, hogy mi a kötelessége. Ha összefogunk, semmi sem lehetetlen". Beszédét az ismert nóta soraival zárta: „Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Lászlóné és Makay Attila Székkutas idei díszpolgára - Dalokkal, nótákkal is emlékeztek a 48-as hősökre

Kovács Lászlóné és Makay Attila Székkutas idei díszpolgára - Dalokkal, nótákkal is emlékeztek a 48-as hősökre
Istentisztelettel, koszorúzással, díszpolgári címek átadásával és dalos találkozóval emlékeztek… Tovább olvasom