Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Meghiúsult adásvétel

Továbbra is bérlik a székkutasi üzlettulajdonosok a 47-es főút melletti butikjaik területét. A falu évekkel ezelőtt ugyan felajánlotta ezeket megvásárlásra, de végül meghiúsult az adásvétel. A cserébe elvárt felújításhoz ugyanis a hatóságok költséges beruházásokat is elvártak volna.
Hunyák Zoltánnénak sem jött össze az üzlet. Fotó: Gyenes Kálmán
Végképp eldőlt: minden marad a régiben, a székkutasi tulajdonosok mégsem vásárolják meg a 47-es főút melletti üzleteik területét. Az adásvétel ügye már évek óta húzódott a faluban. Az önkormányzat ugyanis annak idején felajánlotta megvásárlásra azokat a területeket, amelyeket a butikok gazdái bérelnek. Még a havidíjat is elengedték, hogy az öt üzlet tulajdonosa megvehesse a felépítmények alatti részt, négyzetméterenként kétezer forintért. Azonban ez a gesztus sem mozdította előre az ügyet. Így aztán most visszamenőleg is ki kell fizetni a bérleti díjakat. Vígh Viktor polgármester szerint a többség már rendezte az elmaradást.

– Az üzlettulajdonosok végül azt szerették volna, ha minden kötelezettség nélkül adtuk volna el nekik a területeket. De eredetileg is a felújítás ígéretével hirdettük meg a vásárlási lehetőséget – magyarázta. A butikok rendbe hozatala egyébként nem terhelheti az önkormányzatot, hiszen a felépítmény a tulajdonosoké, nekik pedig, mint utóbb kiderült, horribilis összegbe került volna a felújítással járó pluszmunka. A hatóságok ugyanis bekötőutas parkoló kialakítását írták elő – jegyezte meg Vígh Viktor.

Persze a polgármester sajnálja, hogy végül nem lett semmi az adásvételből, s mint hozzátette: hosszú távon nem maradhat rendezetlenül ez az ügy. A falu és szerinte a tulajdonosok érdeke is az lenne, hogy rendben legyenek az üzletek. Úgy vélte: az önkormányzattal közösen esetleg pályázati lehetőség után nézhetnek, így mindkét fél jól járna.

– Nem jött össze ez az üzlet – jegyezte meg Hunyák Zoltánné, aki 1983 óta üzemelteti önkormányzati területen a lángossütőjét. Sok pénz kellett volna ahhoz, hogy a hatósági elvárásoknak megfeleljenek, ezt pedig a jelenlegi forgalom mellett képtelenek lennének kigazdálkodni – állapította meg. Persze sajnálja, hogy így alakult, de nem hiszi, hogy mostanában számukra kedvező fordulatot venne az ügy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen is vizsgázhatnak

Várhatóan három héten belül ismét lehet forgalmi vizsgát tenni Vásárhelyen. A Közlekedési… Tovább olvasom