Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Meghökkentő - Sírkő hitelre!

Hódmezővásárhely - Autó, lakás, műszaki cikk után ma már a síremlékünket is megvásárolhatjuk hitelre – legalábbis Hódmezővásárhelyen.
„Hitel lehetséges!" – olvasható Nagypál Antal vásárhelyi kőfaragómester hirdetésében, amely az egyik helyi reklámújságban jelent meg. Meghökkentő, de ma már nem csupán autót, lakást és műszaki cikket, hanem síremléket is kaphatunk részletfizetésre.

– A gazdasági válság a legtöbb család pénztárcáját elég érzékenyen érinti, ezért gondoltam arra, hogy a síremlékeim megvásárlásához hitel lehetőséget biztosítok – mondta Nagypál Antal, aki már 37 éve űzi mesterségét. – Egyébként nem én vagyok az egyetlen kőfaragó, akinél lehetséges a részletfizetés – tette hozzá. A kőfaragómestertől megtudtuk: érdeklődők mindig vannak, de sokan még idegenkednek a dologtól. Főként az idősebb korosztály, ők – ha nincs elég pénzük – inkább várnak, míg összegyűlik a szükséges összeg.

Autó, lakás, műszaki cikk után ma már a síremlékünket is megvásárolhatjuk hitelre.
Autó, lakás, műszaki cikk után ma már a síremlékünket is megvásárolhatjuk hitelre.

Hitelt azonban nem minden síremlékre lehet kapni, legalábbis Nagypál Antalnál. Vannak ugyanis kisebb összegű – 80-100 ezer forintos – tételek, amelynél nincs mód a részletfizetésre. Több százezer forintos sírkő esetében azonban már élhetünk a lehetőséggel. Előleget természetesen le kell tenni az asztalra, a futamidő pedig 2-3 hónap, legfeljebb fél év. A hitelről a felek megállapodást írnak alá. A vásárhelyi kőfaragő elmondta: a részletfizetési lehetőséget idén hirdette meg először, és eddig egy valaki vette igénybe, aki már ki is egyenlítette a számláját.

– Jesszusom, ilyenről még nem hallottam! – kiáltott fel egy középkorú férfi, amikor a hitelre vett síremlékekről kérdeztük. – Kicsit morbid, de végül is nem rossz ötlet. Ugyan nem vagyok jártas a síremlékállítás költségeiben, de biztos nem olcsó mulatság. Ha valakinek váratlanul halálozik el egy rokona, és még nincs neki sírboltja, de a család éppen pénzszűkében van, azoknak kétségtelenül sokat segíthet ez a lehetőség.

A hitelről a felek természetesen megállapodást írnak alá.
A hitelről a felek természetesen megállapodást írnak alá.

A 74 éves vásárhelyi Vas Imréné már többször olvasott erről a hitel lehetőségről. Elmondta: ő már gondoskodott a nyughelyéről, de ha nem így lenne, részletfizetést soha nem kérne. Hitel helyett inkább évekig spórolna a síremlékre – ahogy azt tette is.

A síremlékeket legtöbbször márványból, gránitból és műkőből készítik – különböző színekben, méretben és formában. Urnasírkövet már 120 ezer forint alatt is rendelhetünk, de találtuk ilyet 220 ezer forint fellett is. Egyszemélyes síremlékeket általában 200 és 650 ezer, míg a duplát 320 és egymillió 200 ezer forint között kínálják a kőfaragó mesterek.

Az interneten böngészve az ország több településén is találtunk olyan sírkövest, aki biztosít részletfizetést megrendelőinek. Sőt egy hosszúpályi vállalkozás az ország egyik legnagyobb hitelt biztosító társaságának konstrukcióival várja leendő kuncsaftjait.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. latyi 2009. június 30. 08:01
  „Édesanyám tavaly halt meg szimpla temetés,és csak a temetés 300000-ft/sír már megvolt/.
  Mi azok közé tartoztunk akik épp kitudták ezt fizetni,ám mi is csak úgy hogy át csoportosítottuk ami csak lehet.Kérdem mit tegyenek azok akik a váratlan helyzettel nem tudnak mit kezdeni,persze hogy élnek a hitel lehetőségével.Ez az egyetlen kapaszkodó.Utána pedig nyögik az egészet.
  Elég szomorú hogy itt tartunk.Egy haláleset is adósságba zavarhatja a családokat.
  Élni sem olcsó,ám meghalni drágább!
  gkati 77 savanya a szőlő!”
 • 25. lioneye 2009. június 26. 18:26
  „Mit kell ezen csodálkozni! Meghökkentő - Sírkő hitelre! Ez a mai világban, ahol már a hitelt is hitelre adják nem is nagy dolog... Na megint egy nagyszerű sztori...Emberek sirkő hitelre ....ébredjetek.... :-/”
 • 24. xanadu 2009. június 26. 12:34
  „moderálva off”
 • 23. xanadu 2009. június 26. 09:06
  „moderálva off”
 • 22. klj_54 2009. június 25. 21:45
  „No, rajtam Qkac nem vigyorog!
  Gyermekeim pedig megmentem attól az élménytől, hogy feleslegesen járjanak a temetőbe.
  Azaz: hamvaszt, szétszór.
  Ha emlékezni akarnak rám, akkor azt nem a temetőben teszik!”
 • 21. reneee 2009. június 25. 21:38
  „16! 18!

  "Mi a baj az akciós fejfával?"

  Semmi!
  Szarul mutatott!
  Ennyi!
  :(”
 • 20. web 2009. június 25. 18:52
  „Nincs ebben semmi meghökkentő,mennyivel hangzana jobban,hogy személyi kölcsönt vett fel valaki a síremléke elkészíttetéséhez...Itt látszik,hogy nem csak a kenyér ára emelkedik.”
 • 19. LukSzusz 2009. június 25. 18:21
  „A vót anyósomat én is odaadom részletre,bontásra,vagy ......... becserélném!!! <moderálva>”
 • 18. flexsnake 2009. június 25. 17:49
  „Viszont az egyet fizet kettőt vihet akció nagyon morbid :) Ezt is megúszom. Hamvasszatok és szórjatok szét , könyörgöm :D”
 • 17. flexsnake 2009. június 25. 17:47
  „7. gondolom adóztál is utána.... burzsuj :p”
 • 16. flexsnake 2009. június 25. 17:46
  „Eddig is sokan felvettek hitelt egy nem várt halálesetnél mert drága a temetés. Sokan meg úgy vannak vele, mindent előre lerendeznek hogy ne azoknak legyen ez gond akik itt maradnak. Mi a baj a sírkőhitellel meg az akciós fejfával? Nem morbid, ez a XXI. század.”
 • 15. varadipal 2009. június 25. 16:28
  „Kőfaragó úr! Lizingelni nem lehetne? Hosszú futamidőre./feltámadásig/”
 • 14. varadipal 2009. június 25. 16:26
  „Valami jóindulati bank majd feljelenti a sírkövest pénzintézeti tevékenység/hitelezés/jogtalan gyakorlásáért.
  Indoklásul felhozza, hogy a bank sem gyárt sírkövet, a sírköves ne hitelezzen.
  A sírkövesnek viszont korlátozott a marketingje./csak önnekcsakmostvegyemegmamégmáma0%THM/”
 • 13. maradando 2009. június 25. 14:47
  „Még rá gondolni is rossz,mi lesz ha feltámadunk ? Fölösleges pénzkidobás lenne az egész előleg .:))”
 • 12. Lencsi80 2009. június 25. 13:10
  „Kedves sőndör!

  A műkő sem 10 ezer forint- Szerintem a minimálbérből élők még 100 ezres tételt sem tudnak kihúzni a zsebükből.
  Persze vannak kivételek...Minden család más és más. Érzelmi és anyagi téren egyaránt.”
 • 11. pille 2009. június 25. 12:46
  „Régebben is lehetett részletre csináltatni sírkövet,csak nem kapott visszhangot. Szerintem meg mindenki olyat és annyiért csináltat,amennyiért akar.”
 • 10. sőndör 2009. június 25. 12:40
  „a síremlék nem kell feltétlrnül Olasz vagy Brač-i márványból legyen, vagy a műkő már nem divatos ?”
 • 9. Lúdasmatyi 2009. június 25. 09:59
  „Sajnos ez az ország mára majdnem az egész lakosságga,l egy eladósodott,bankgyarmat lett.Megtanították az emberekkel hogyan kell túlnyújtózni azon a bizonyos takarón.Mindent eladott ez a korrupt, alávaló,hazug ,kormány és tessék itt az eredmény.Többek között,már a nyughelyet is vannak akik csak hitelre tudják megvenni.A vállalkozokat megértem.De mi van ha időközben fizetésképtelenné vállik az illető?Elárvereznek valamilyét,behajtócégek zaklatják?Emberek ébresztő!Lehet csak engem zavar az ami ebben az országban folyik,de féltem a most felnövő gyerekeket,velük mmi lesz?”
 • 8. gkati77 2009. június 25. 09:37
  „Az én édesapám is sírkő készítéssel foglakozik már 32 éve, még Nagypál Antal előtt elkezdte. Ez most szenzáció, hogy úgy hirdeti meg hitelre is. Nálunk 1990 óta van lehetőség arra, hogy a sírkő készítést valaki részletre fizesse ki.
  Az újságírónak meg egy kicsit körbe kellett volna járnia a sírkő készítőket és talán a többieket is megkérdezni, hogy ők hogyan adják el termékeiket.”
 • 7. IVY 2009. június 25. 09:21
  „Én pont ablakcsere előtt állok.
  Másfél évig kiadtam a kis lakásom, hogy a közel 300ezer forintot összespóroljam, 3db műanyag ablakra.
  Most jött el az ideje a cserének, mert egy kis csapóesőtől már úszott a fél lakás, úgy elöregedtek a régi, fa ablakaim. Kár lett volna már rájuk a festék.
  Lehet spórolni így is, de a sírkőrendelésnél tényleg nem tudom, -honnan lehetne pénzt szerezni, a hitelen kívül?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejtjei gyógyítják a vásárhelyi Éva nénit

Hódmezővásárhely - Ma már nincsenek fájdalmai, s viszonylag könnyen mozog az a vásárhelyi asszony, akin elsőként hajtottak végre őssejtbeültetést a szegedi szakklinika májusban indult speciális részlegén. Tovább olvasom