Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Meglepetés! A 41 éves ˝piroskát˝ 20 évvel fiatalabbra cserélték - Szirénázva érkezett meg az ajándék tűzoltóautó

Nagy meglepetésben volt részük a mártélyi önkéntes tűzoltóknak. Az éves közgyűlésüket sziréna szakította félbe. Tűz nem volt, az ajándékba kapott tűzoltóautó érkezett meg.
– Éves közgyűlésünket tartottuk. Szirénázásra kaptuk fel a fejünket. Mindenki nyúlt a mobiltelefonja után, hogy hová kell menni, hol van tűz? Ha ugyanis a segítségünket kérik, akkor arról telefonon kapunk értesítést – mondta Rózsa Szilveszter, a mártélyi Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület elnöke.
Rózsa Szilveszter elmondta, a régi tűzoltófecskendőt (bal oldali jármű) szeretnék egy olyan önkéntes egyesületnek továbbadni, amelyiknek még nincs tűzoltóautója.  Fotó: Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület
Rózsa Szilveszter elmondta, a régi tűzoltófecskendőt (bal oldali jármű) szeretnék egy olyan önkéntes egyesületnek továbbadni, amelyiknek még nincs tűzoltóautója. Fotó: Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület
– Nem volt tűz. A tűzoltóautónk érkezett meg, amit a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól nyertük pályázaton. Mi, helyiek csak Borsos József polgármesterrel ketten tudtuk, hogy kedvezően bírálták el a pályázatunkat. Egyesületünk tagjainak ez meglepetés volt. Látni kellett volna a boldog arcokat – mesélte az elnök.

Nem volt tűz. A tűzoltóautónk érkezett meg, amit a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól nyertük pályázaton.
Rózsa Szilveszter, egyesületi elnök


A mártélyi önkénteseknek eddig is volt tűzoltóautójuk, a „kis piroska", ami idén lesz 41 éves. Az új jármű 20 évvel fiatalabb. Eddig a hódmezővásárhelyi hivatásosok használták. A járműre pályázni kellett. – Reméljük, hétvégére már csatasorba állíthatjuk – mondta Rózsa Szilveszter.

A mártélyi önkéntes tűzoltók évente 12-14 esetben vonulnak. Tavaly 7 műszaki mentéshez és 5 tűzesethez riasztották őket. – Tűznél minden másodperc számít. Sajnos láttunk már 10-12 perc alatt tetőt szénné égni. Ha baj van, mi, önkéntesek itt, Mártélyon 3–5 perc alatt kiérünk a helyszínre, és megkezdjük az oltást addig is, amíg Vásárhelyről megérkeznek a hivatásos tűzoltók – mutatott rá az elnök.

A mártélyi önkéntes tűzoltók idén még szeretnének egy betonplaccot építeni a tűzoltószertár elé. Ebben az évben is szeretnék megrendezni a katasztrófavédelmi tábort, ami tavaly nagy sikert aratott a diákok körében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen kezdődik a cirkuszszezon: a helyi pékek két teherautónyi kenyeret vittek a lámáknak, tevéknek

Már a múlt héten pénteken megérkezett Hódmezővásárhelyre a Circus America, de a sátorépítéssel hétfőig vártak. Ehhez a munkához az kellett, hogy nulla fok fölött legyen a hőmérséklet. Tovább olvasom