Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Meglepő fejlemény Endreitelep-ügyben

Hódmezővásárhely - Két tanyája van, és a Rákóczi utca 102. szám alatti kertes ház felét is birtokolja az a Bodrogi Sándor, aki az Endreitelepen lévő kisajátított ingatlanjaiból nem hajlandó kiköltözni. A férfi nem fogad el cserét, és nem vette fel a kártérítésként bírósági letétbe helyezett 7 millió forintot sem.
Két tanyája van, és a Rákóczi utca 102. szám alatti kertes ház felét is birtokolja az a Bodrogi Sándor, aki az Endreitelepen lévő kisajátított ingatlanjaiból nem hajlandó kiköltözni. A férfi nem fogad el cserét, és nem vette fel a kártérítésként bírósági letétbe helyezett 7 millió forintot sem, mondván: ennyi pénzért nem találnak az igényeiknek megfelelő házat. Az új körülményről a közgyűlés képviselői tájékoztatták a sajtót.

A hódmezővásárhelyi Rákóczi utca 102. szám alatti kertes háznak felerészben tulajdonosa Bodrogi Sándor, az a férfi, aki az Endreitelepet nem akarja elhagyni, dacára annak, hogy házát kisajátította az önkormányzat. A férfinak ezenkívül még két tanyaingatlana is van a város környékén – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Tóthné Kecskeméti Katalin és Havasi Katalin települési képviselő. Mint elhangzott: nem nyomoztak az ingatlanok után: azok meglétére Bodrogi Sándor testvére hívta fel az önkormányzat figyelmét.

Mint megírtuk, a Hódmezővásárhely határában lévő, a 45-ös főút kivezető szakaszán lévő Endreitelep kisajátításáról négy évvel ezelőtt hozott egyhangú határozatot a város közgyűlése. Az ott élőknek csereingatlant és pénzt ajánlottak fel. Egy kivételével mindenkivel megegyeztek.

Bodrogi Sándor ingatlanát a közigazgatási hivatal – a vásárhelyi önkormányzat kérésére – kisajátította, hétfőn az önkormányzat birtokába is adta. A város – a megyei bíróság jogerős döntése értelmében – Bodrogiék komfortnélküli házaiért cserébe 7 millió forintot helyezett bírósági letétbe. Ám Bodrogiék ezt az összeget nem vették fel, és elköltözni sem hajlandók. Lapunknak azt mondták, azért döntöttek így, mert három gyermekkel földönfutóvá válnának, ugyanis ennyi pénzért nem találnak a jelenlegi életszínvonaluknak megfelelő, gazdálkodásra, állattartásra alkalmas házat, vagy város közeli tanyát. Bodrogiék az ellenzéki képviselőktől kértek segítséget, akik a hét elején a helyszínen tájékozódtak az ügyről, majd Takács Róbert képviselő azt ezt követő helyszíni sajtótájékoztatón arra kérte a városvezetést, hogy keressen méltányos döntést az ügyben. Tóthné Kecskeméti Katalin települési képviselő tegnap azt mondta: Takács Róbert anélkül nyilatkozott a sajtóban hogy kellően tájékozódott volna az ügyben.

A város egyébként a családnak korábban a Nyár és a Görbe utcákban is felajánlott csereingatlanokat, ám Bodrogiék egyiket sem fogadták el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovácsszobor a kertben

Egyedülálló szobor díszíti a vásárhelyi Mucsy István kertvárosi házának udvarát. A téglatalapzaton… Tovább olvasom