Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Megnyílt a Kovács-kiállítás Vásárhelyen

Megnyílt a Kovács-kiállítás Vásárhelyen
A mintegy 70 alkotó több mint száz festménye július 31-ig tekinthető meg a Tornyai János Múzeumban Vásárhelyen.
– Nagy öröm, hogy megmutathatom gyűjteményem egy részét, melyek lelkem egy-egy darabját jelentik, és ezt elhoztam önöknek. Engem mindig megtaláltak a képek, sohasem mentem utánuk – mondta vasárnap Vásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban a Munkácsytól Tóth Menyhértig című kiállítás megnyitóján Kovács Gábor bankár, az egyik legjelentősebb hazai magángyűjtemény tulajdonosa. A szépség és a harmónia utáni vágyat Kakasszékről hozta magvával.
 
Fotók: MTI
Fotók: MTI


– Kovács Gábor visszatért Magyarországra és Hódmezővásárhelyre – említette megnyitójában Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve: a magyar mindig is szorgalmas gyűjtő, gyűjtögető nép volt.

– Amije van, Kovács Gábor megosztja másokkal, szereti a szépet, a világosságot és visszatalált a vásárhelyi pusztára – utalt a műgyűjtőre Lázár. A mintegy 70 alkotó több mint száz festménye július 31-ig tekinthető meg a Tornyai János Múzeumban Vásárhelyen.

Kiállítás nyílt Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcsávos rekortánpályát avattak Vásárhelyen

Nyolcsávos rekortánpályát avattak Vásárhelyen
Elkészült a nyolcsávos rekortán atlétika pálya a vásárhelyi városi stadionban, amit szombaton avattak fel hivatalosan. Tovább olvasom