Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Megtáltosodtak a színészek

A hazai öregfiúk a szünetben háromgólos előny birtokában mehettek tegnap az öltözőbe, de a második félidőben a színészválogatott hetet rúgott nekik. A székkutasi sportkör hatvanéves fennállásának tiszteletére rendezett egész napos programnak ez a mérkőzés volt a csúcspontja, annak ellenére is, hogy a várt színészek többsége nem jött el. Igaz, tiszteletdíjat sem kért a vendégcsapat, illetve azt a sportkörnek ajánlotta fel.
Kellett két csapat. A színészek hetet rúgtak Székkutason. Fotó: Segesvári Csaba
Vásárhelykutasi Tornaegylet, Gyapot Sportkör, Traktor-Gyapot Sportkör, Traktor Sportkör, ma pedig Tömegsport Club Székkutas – íme néhány név az elmúlt hatvan esztendőből, amióta létezik a kutasi sportkör. Tegnap egész napos programmal ünnepelték a jubileumot.

A 74 éves Molnár Imre a kezdetek óta tagja a körnek. Az idős férfi játszott az ifjúsági focicsapatban, illetve belépett az atlétikai szakosztályba is. Elmondta, 1952-ben volt olyan napja, hogy délelőtt Vásárhelyen indult magasugrásban, 1500 és 3000 méteres futásban – az utóbbit meg is nyerte –, majd délután Kutason két focimeccsen is rúgta a bőrt. Az egyiken csak egy félidőt játszott, de a másikon végig a pályán volt.

– Mikor 1946-ban megalakult a kör, az első évben még nem a mostani pályán játszhattunk. A 47-es főút mentén lévő területen egykoron még szántó volt, amin 1947-ben alakították ki a pályát. Az ifjúsági ház 1958-as átadásáig a közeli kukoricásban öltöztünk át a meccsekre – emlékezett vissza a múltra Imre bácsi, aki már nem sportol, de mind a mai napig ő szervezi a helyi öregfiúk összecsapásait.

Tegnap délelőtt is ki kellett állniuk. Nem akármilyen ellenfelük volt: a magyar színészválogatott. A községbe várták többek között Rudolf Pétert, Cseke Pétert és Nemcsák Károlyt is. A két Péter fellépés miatt az utolsó pillanatban lemondta a meccset, Nemcsák pedig megsérült, ezért nem jött el.

A Madách Színház színésze, Laklóth Aladár vezette vendégcsapat az első félidőben megilletődve játszott. A szép számmal összegyűlt közönség lelkes tapsa közepette 3-0-s sikerrel vonultak az öltözőbe a hazaiak. A második félidőre viszont egy teljesen új színészgárda futott ki a gyepre. Míg az öregfiúk egyetlenegy gólt rúgtak, addig a vendégek hetet. Így a végeredmény 4–7 lett. Igaz, a színészeket erősítette az a Hámori Ferenc, aki évekig a Vasasban focizott, s kilencszeres magyar válogatott is volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármester-választások: kettőtől a nyolc jelöltig

A legtöbb megyei településen két-három polgármesterjelölt indul, Eperjesen viszont nyolcan… Tovább olvasom