Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Megtanulták az álcafestést, légpuskával is lőttek - Paintballcsatát vívtak a vásárhelyi honvédelmi táborban

Hódmezővásárhely - Tüzelőállást építettek, álcafestékkel kenték be egymás arcát a 12-14 éves táborozók az MH 5. Bocskai István Lövészdandár nyári honvédelmi táborában. Nagy eseményre készültek. Csütörtök délután a két raj összecsapott, paintballharcot vívott. A kis ,,katonák" nagyon élvezték az előkészületeket. Ezt a tábort biztosan sokáig emlegetik majd.
Az ország több pontjáról is érkeztek diákok Hódmezővásárhelyre, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár nyári honvédelmi táborába. Idén négy turnust szerveztek a 12–18 éves diákoknak.

– A fiatalok megismerkednek a Magyar Honvédséggel, hogy milyen a katonák élete tábori körülmények között. A táborozók sátorban alszanak, reggel tornáznak, formaruhát viselnek – tudtuk meg Hazadi János őrnagytól a kiképzőterepen megtartott sajtótájékoztatón. Ezen a héten a 12–14 évesek táboroztak, nemcsak fiúk, lányok is vannak a csapatban. A tábor napjai alatt a gyerekek megismerték a rendfokozatokat, biztonsági alapszabályokat, és egy kis alaki kiképzésben is részesültek. Túlélési fogásokat tanultak, légpuskával lőttek.
Paintballcsatát vívtak a vásárhelyi honvédelmi táborban. Fotó: Kovács Erika  - GALÉRIA


– A paintball után szalonnasütés következett, pénteken pedig az elméleti ismereteiket vetik össze a rajok közötti vetélkedőn – mondta az őrnagy. Szerinte a gyerekek nagyon élvezik a tábort, amit az is bizonyít, hogy többen nem először vannak itt. Sokszor nem is akarnak hazamenni, mert még maradnának.

Varga Petra 14 éves hódmezővásárhelyi diák, a három lány egyike a táborban. – Most leszek kilencedikes. Gépészeti szakra jelentkeztem, ami a honvédséghez is köthető, ezért úgy gondoltam, kipróbálom a táborban, milyen is a honvédség. Apukám régebben katona volt. Én is gondolkodom, hogy esetleg ezt a pályát válasszam. Az éjszakai járőrözés tetszett eddig a legjobban. Jól összerázódott a csapatunk azon a bevetésen, és nagyon vártam a paintballt is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre hívják a nemzeti nagymama- és nagypapaszolgálatot - Vásárhelyről indulhat el az országos táncprogram

Megtáncoltatná a szociális és egészségügyi ágazat dolgozóit, nyugdíjasait a Cser Ágnes vezette szakszervezet. Nem átvitt értelemben, hanem szó szerint. Tovább olvasom