Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megújult a megyében a kormányhivatal 16 épülete

Új hőszigetelést és ablakokat, energiatakarékosabb világítást, napkollektorokat vagy napelemeket kaptak a középületek és új lett az arculatuk is.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal 16 épületét újították fel – energetikai szempontból –, 1,2 milliárd forintos, részben uniós támogatásból. Új hőszigetelést és ablakokat, energiatakarékosabb világítást, napkollektorokat vagy napelemeket kaptak a középületek és új lett az arculatuk is. Juhász Tünde kormánymegbízott Vásárhelyen szerdán elmondta: a munkálatok a megye valamennyi járását és kilenc települést érintettek.

A rekonstrukciók közül az egyik legnagyobb Vásárhelyen valósult meg, három épület energetikai korszerűsítésével. Az 5 hektáros területen évtizedek óta agrárhatósági tevékenység zajlik és az elmúlt évek átszervezésével idekerültek azok a szolgáltatások, amelyek a legtöbb ügyfelet érintik. Az ingatlanon alakították ki a kormányhivatal 1500 négyzetméteres központi irattárát – sorolta Juhász Tünde.

Dékány Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy felújították analitikai laboratóriumukat – a tetőszerkezet is megújult –, ami országosan is felel a fűszerek, gyümölcslevek, szárnyasok vizsgálatáért.

Hegedűs Zoltán, Vásárhely alpolgármestere arról szólt: már Juhász Tündével is beszéltek arról, hogy a város a megye egyik agrárközpontja. Az elmúlt évek integrációival az agrárigazgatás központja is Vásárhelyre került, így a gazdák helyben, gyorsan, hatékonyan, felújított környezetben intézhetik ügyeiket, a Kálvin téren és a Rárósi utcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűs Zoltán: laboratóriumnak tartják Hódmezővásárhelyt

Hegedűs Zoltán: laboratóriumnak tartják Hódmezővásárhelyt
A február 25-i időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP színeiben Hegedűs Zoltán úgy véli, a vásárhelyieket kísérleti egereknek, a várost pedig laboratóriumnak tartja az ellenzék, Vásárhely ennél többet érdemel. A választás való tétjének azt tartja, hogy Vásárhely nyertes város marad, vagy újra vesztes lesz. Tovább olvasom