Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mesehősöket fest, szőnyeget tervez a vásárhelyi egyetemista

Bár már kinőtt a meséből, mégis jártas a világában a vásárhelyi Szabó Klára Petra, aki férjével Malackákat, Füleseket, Micimackókat fest falakra. Az egyetemista hölgy és párja csinosította ki a városi csecsemőgondozót is. A formatervező szakon tanuló Klára a mesefigurák mellett már tervezett szőnyeget is, kollekciója a közeljövőben kerül az üzletekbe.
A csecsemőgondozó falát is Szabó Klára Petra és férje, Komlovszky-Szvet Tamás díszítette. Fotó: DV
Falra festi Micimackó, Füles és Malacka alakját a vásárhelyi Szabó Klára Petra – a 24 éves fiatalasszony igencsak jártas tehát a mesék világában. Klára a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem mérnöki karának formatervező szakán tanul, s grafikus szeretne lenni. A másodéves hallgató ösztöndíj-kiegészítésként vágott neki annak idején a falra rajzolásnak. A vásárhelyi csecsemőgondozó falát díszítő figurákat, mint a kockásfülű nyulat vagy Vilit, a verebet is ő készítette férjével, Komlovszky-Szvet Tamással. Emellett persze számos gyermekszobát díszítettek már festményeikkel.

Az egyszerűbb figurákat, például Micimackó alakját már a falra rajzolják fel, majd festik ki, s egy óra alatt el is készül a mű, magyarázta az egyetemista. A bonyolultabb képeknél viszont már kivetítő segítségével dolgoznak. Legnépszerűbbek a százholdas pagonyban élő mesefigurák. Ugyanakkor Klára kedvencei a magyar mesehősök. Elképzelhető, hogy a közeljövőben egy vásárhelyi óvodában is dolgoznak majd, amelynek falait a magyar népmesék ihlette figurákkal szeretnék díszíteni.

Persze Klára nem csak mesékkel foglalkozik, egyszer például Deák Ferenc erdélyi grafikus egyik alkotását festette falra. De a tervei alapján szőnyeget is készítettek már, ami új kollekcióként a közeljövőben kerül az üzletekbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában siklanak a megyeiek

Számos ismert közéleti szereplő jár rendszeresen síelni a megyéből. A makói József Attila Gimnázium… Tovább olvasom