Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Mihály Sándor nevét kaphatja az iskola

A Mindszenti Általános Iskola tantestülete már zöld utat adott annak a civil kezdeményezésnek, hogy az oktatási intézmény dr. Mihály Sándor nevét vegye fel. A volt tanítványok, a városból elszármazottak, valamint egykori kollégák javasolták, hogy a tanító, jogász emlékére nevezzék el az iskolát. A végső szót a képviselő-testület mondja majd ki.
Dr. Mihály Sándor nevét veheti fel a Mindszenti Általános Iskola, ezzel tisztelegve a kisváros egykori tanítójának, jogászának emléke előtt. A „keresztelőt" volt tanítványai, a város Pro Urbe-díjasai, a Mindszentről elszármazottak egy csoportja, valamint pedagógustársai javasolták. Az ötvenéves általános iskolai találkozó szervezésekor merült fel civil kezdeményezésként a névadás – tudtuk meg Pálinkó János ötletgazdától, aki maga is tanítványa volt Mihály Sándornak. Az indítványukkal az általános iskola tantestületéhez fordultak, ahol tegnap 32:21 arányban zöld utat adtak a pedagógusok annak, hogy az intézmény felvehesse az egykori tanító nevét.

Persze a végső szót majd a kisváros képviselő-testülete mondja ki – jelentette ki Pálinkó János, aki azért bízik benne, hogy a június 22-i ülésen a városatyák körében is kedvező fogadtatásra talál a kezdeményezésük. De ha mégsem így történik, akkor sem mondanak le arról, hogy az egykori fiúiskola épületén emléktáblát helyezzenek el Mihály Sándor tiszteletére.

– Vérbeli tanító volt – állapította meg Pálinkó János, aki szerint Mihály Sándor azután is igazi pedagógus maradt, hogy megszerezte jogi diplomáját. Több mint negyvenéves pályája során szakmai tanácsaival, emberismeretével, bölcsességével a központi és a dózsatelepi iskolában egyaránt etalon volt. 1956-ban a mindszenti forradalmi bizottság elnöke volt, határozott fellépésével és kompromisszumkészségével megakadályozta, hogy szélsőséges indulatok miatt bárkit is sérelem érjen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentelkeket a romos házak helyére

Meglepő javaslattal állt elő Szabó Dániel, a Hódmezővásárhelyért Városfejlesztési Alapítvány elnöke:… Tovább olvasom