Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Mindszenti komp: évi egymilliós bérleti díj a kiírásban

Az eddiginél jóval kedvezőbb bérleti díjat kell fizetnie a mindszenti komp következő üzemeltetőjének. Ugyanakkor biztosítani kell a folyamatos közlekedést a kisváros és Baks között. Az új pályázatot a közeljövőben írja ki az önkormányzat, s várhatóan a júniusi testületi ülésen bírálják el az ajánlatokat.
Parkolópályán a mindszenti komp. A Tisza magas vízállása miatt várhatóan június elejéig szünetel a közlekedés. Fotó: Tésik Attila
Hamarosan új pályázatot ír ki a mindszenti komp üzemeltetésére a város önkormányzata. Minderről testületi ülésen döntöttek a képviselők. Változnak a pályázati feltételek, melyek közül leginkább a bérleti díjra, valamint a működtetésre vonatkozó módosul. Eddig egymillió-hatszázezer forintot fizetett egy évben az üzemeltető, ezután ez az összeg egymillió forintra csökken.

A nézetletérés – mint arról beszámoltunk – tavaly kezdődött, amikor a Deviskomp Kft. leállította a közlekedést, mondván: a folyó járhatatlan. Az önkormányzat viszont ezzel nem értett egyet, s ultimátumot adott a vállalkozónak, azaz ha záros határidőn belül nem jár a komp, akkor megvizsgálják a szerződésbontás lehetőségét. Végül erre nem került sor, miután az időjárás tényleg nem tette lehetővé, hogy újra közlekedjen a vízi jármű. Ezt követően azért a két fél egyeztetett a további működtetés lehetőségéről.

Az üzemeltető, Varga Dénes pedig azt javasolta: új feltételekkel, új pályázat kiírásával tegyék tisztába a helyzetet, s vállalta, hogy a továbbra is működteti a kompot, legalábbis addig, míg nem derül ki a pályázat eredménye. Így a jövőben módosított feltételekkel üzemeltetheti a nyertes a vízi járművet. Az eddigi bérleti díj kedvezőbb lesz, miután a jelenlegi bérlő szerint az elmúlt év gazdaságtalan volt a számára, ugyanakkor a pályázati kiírásban az is szerepel, hogy folyamatosan kell működteti a kompot – tudtuk meg Hajdú Imrétől, a kisváros jegyzőjétől.

Persze – tette hozzá – a pályázók nyilatkoznak majd arról, hogy miként tudják megoldani a működtetést, esetleg menetrend bevezetésével vagy más módon. A beérkező pályázatokat várhatóan a júniusi testületi ülésen bírálják el a képviselők, s szeptember elsejétől változhat az üzemeltető.
Jelenleg egyébként a Tisza magas vízállása miatt nem közlekedik a mindszenti komp. Várhatóan június elején lehet majd átkelni újra a vízi járművel Mindszent és Baks között – tudtuk meg Varga Dénestől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wakeboard a bányatavon

Kishomok és Kopáncs határában, a homokbánya tőszomszédságában nem mindennapi látvány fogadja az arra… Tovább olvasom