Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Minilabort nyert a porcelángyár a vásárhelyi Varga-iskolának

Negyvenféle kísérlet elvégzésére alkalmas minilabort adományozott a Villeroy & Boch Magyarország Kft. a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolának. A kísérletek élményszerűbbé teszik a kémia tanulását
– Egyik szállítónk, a budapesti székhelyű Reanal Laborvegyszer Kft. tavaly ősszel pályázatot hirdetett, amelyen azok a partnercégek vehettek részt, amelyek bizonyos értékhatár felett vásároltak tőlük. Egy oktatási célokat szolgáló, hordozható minilabort lehetett nyerni. Örömmel álltunk a lehetőség mellé – mondta a tegnap megtartott sajtótájékoztatón Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A cég kiemelten kezeli a helyi oktatási intézmények támogatását. Korábban ennek jegyében újították fel a Malom Utcai Óvoda mosdóit is.
 
A minilaborral 40-féle kémiai kísérletet végezhetnek tanári felügyelet mellett a diákok. Fotók: Kovács Erika

– A kilenc nyertes pályázat egyike a miénk volt. Hogy melyik iskoláé legyen az adomány, ezt egy házi sorsoláson döntöttük el. A „kalapba" azon iskolák kerültek, amelyekbe a laboratóriumunk dolgozóinak gyermekei járnak. A szerencse a Varga Tamás Általános Iskolának kedvezett. Nekik ajándékozzuk a 120-130 ezer forint értékű minilabort – mondta az ügyvezető.

– Az élményszerű oktatás iskolánk életében fontos szerepet kap, úgyhogy jó helyre kerül a minilabor – mondta az adomány átvételekor Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: a természettudományos tárgyakat komplex módon tanítják. A kísérlet hozzájárul a figyelem felkeltéséhez, a tananyag sikeresebb elsajátításához.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyüzemben készülnek a tramtrainre Vásárhelyen - videó

Nagyüzemben készülnek a tramtrainre Vásárhelyen - videó
Hónapok óta közműkiváltások zajlanak a városban a tramtrain leendő nyomvonalán. Hegedűs Zoltán… Tovább olvasom