Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Mónika lakást kapott

Azt mondja, a legszebb karácsonyi ajándékot kapta azzal, hogy egy önkormányzati bérlakásba költözhetett négy gyermekével és párjával a vásárhelyi Gaudi Mónika. A család azelőtt hónapokig önkényes lakásfoglalóként egy másik bérotthonban élt.
Mónika és a gyerekek boldogok az új lakásban. Fotó: Tésik Attila
Sírva ünnepelték a karácsonyt a vásárhelyi Gaudi Mónikáék. Örömükben sírtak, miután az ünnepeket a család számára kiutalt önkormányzati bérlakásban tölthették. Ahogy arról korábban írtunk, Mónika négy gyermekével annak idején önkényesen foglalt el ugyancsak egy szociális bérotthont a Dobó Katalin utcában. Az Észak utcáról költözött be illegálisan a lakásba, amelyet december 23-án el kellett hagynia. A fiatal asszony azt gondolta: nincs tovább, hiszen nem volt hová mennie. Akadt egyébként olyan önkényes lakásfoglaló a városban, akit – ahogy arról írtunk lapunkban – néhány hete kilakoltattak. Lázár János polgármester segítségével azonban az önkormányzat végül a Szabadság téren kiutalt Gaudiéknak egy bérotthont.

– Alig hittem el, hogy megoldódik a problémánk, s kapunk egy lakást – mesélte az öröm könnyeivel küszködve Mónika. – Életem legszebb karácsonyi ajándéka volt az idei, hiszen együtt maradhatott a család. Nem tudom, hogy miként alakult volna a sorsunk, ha nem segítenek rajtunk. Az elmúlt hónapok pokoliak voltak, a bizonytalanság nem csupán engem és a páromat, a gyerekeimet is megviselte. Nagyon bízom benne, hogy most már minden rendben lesz – reménykedik a fiatal asszony.

A vásárhelyi Gaudi Mónika és gyermekei már a szoba-konyhás bérlakásban karácsonyozhattak. Fotó: Tésik Attila
A család néhány nap alatt kicsinosította az önkormányzati bérlakást. Kimeszelték az új otthonukat, függöny került az ablakokra, növények díszítik a szobát. A bútorok egy részét Csanki István kisebbségi tanácsnoktól kapták. A települési képviselő is örömmel nyugtázta, hogy végre úgy tűnik, rendeződik a család sorsa. Mint kiderült, maga szállította Mónikáéknak a szekrénysort. De nemcsak ő próbált segíteni a családon, hanem Mónika fiának osztályfőnöke, az iskola igazgatója és nevelőtestülete is.

– Nagyon örültek a fürdőszobának a gyerekeim. Hosszan áradoztak arról, hogy végre újra kádban fürödhetnek – mesélte Mónika, akivel egy évre köt szerződést az önkormányzat. A 37 négyzetméteres lakásért havi közel 5 ezer forintos bérleti díjat fizetnek. – Fantasztikus volt az idei karácsonyunk. Sütöttem, főztem. Még hagyományos roma töltött káposztát, szármát is készítettem. Paradicsommal, tyúkhússal, ahogy azt kell – magyarázta boldogan a fiatal nő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapós a Kincsesház

Még hatvan gyermeket szeretnének beíratni szüleik a Kincsesház Általános Iskola vásárhelyi… Tovább olvasom