Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Mosdókagyló a kertvárosban

Hódmezővásárhely - Jószemű járókelő hívta fel a figyelmünket egy kertvárosi mosdókagyló esetére. Elmondása szerint hetek, de az is lehet, hogy hónapok óta egy Bartók sétányi fa alatt tanyázott a sokat látott kiszuperált mosdókagyló. Ám az elmúlt napokban helyet változtatott. Elmentünk és megkerestük.
Zimankót, esőzést jól tűrve régóta magányosan "pihent" a mosdókagyló a Bartók sétány és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésénél kezdődő kis liget első fája alatt. Csendes kuporgásával nem zavarta a naponta tömegével előtte elhaladó Corvinos diákokat, a járókelőket, a környék lakóit sem, inkább szürkületkor volt feltűnő, amikor fehéren világított a fasorban. 

Fekete pont: mosdókagyló a kertvárosban.
Fekete pont: mosdókagyló a kertvárosban.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Egy környéken lakó kocogó egyik este arra lett figyelmes, hogy a már megszokott látványosság, a kagyló, nincs a „helyén". Első gondolata az volt, valakinek csak szüksége volt még a repedt, koszos darabra, ám tévedett.
Nyilván valamelyik utcabelinek, vagy erre rendszeresen közlekedő türelmét vesztett járókelőnek szemet szúrt a kivénhedt, megunt kagyló, és elcipelte az utca sarkáig, ahol két, ürítésre váró kuka társaságában bukkantunk rá. A szemetesek és a mosdókagyló kihelyezése között az összefüggés világos: abban reménykedett a lelkiismeretes polgár, hogy a kukák tartalmával együtt a porcelándarab is a kukásautóban landol - mivel nem fér bele egyik szemetesbe sem.

Célba ér-e a kagyló, ha nincs az A.S.A. kék szemetesébe rakva? Nincs lomtalanítási időszak, a konténerek mellől csak az érdeklődő hon(talan)polgárok szoktak szemezgetni, akik bizonyára látásból ismerik már a mosdókagylót. Napokon belül kiderül.

Olvasóink írták

 • 7. CsengeleMSN 2013. március 21. 10:34
  „Ez Alföld Porcelán Edénygyár reklámja - Alföldi - WC csésze. Jövőhéten jön a fürdőszoba többi darabja a mosdókagyló és a fürdőkád!”
 • 6. Huxley 2013. március 21. 10:15
  „Remélem hamarosan kikerül egy web-kamera is, hogy élőben követhessük a mosdókagyló sorsát. Ennek hiányában körmöm rágva várom a következő hírt a kagylóról!”
 • 5. MolnárGergő 2013. március 19. 11:29
  „Üdv!Nem ez a legnagyobb probléma persze,de már unalmas lenne a munkanélküliségről is olvasni.Legalább egy jót röhögtem.Kis iróniával nézve a dolgot jól jellemzi Vásárhely közéletét és a kialakult álló vizes történetet az ilyen cikkek.:D”
 • 4. CsengeleMSN 2013. március 19. 07:50
  „Nem csak mosdókagyló van Vásárhelyen hanem sok munkanélküli, velük kellene inkább foglalkozni az újságíróknak is, mert egy napon ők is lehetnek vásárhelyi munkanélküliek és akkor már késő lesz cikket írni!”
 • 3. Qllancs 2013. március 18. 21:55
  „Nincs hiteltartozás..mindenki dolgozik, nics hajléktalan ..lázárhelyen
  CSAK ez az 1 problámájuk van ! DE JÓÓÓÓÓ nekik !”
 • 2. skid 2013. március 18. 12:48
  „Kíváncsi voltam, milyen hír jön Lázárhelyről.
  Napok óta nem volt semmi új, nem történik itt már semmi sem.
  Igazi nagy nyugdíjas lakópark.”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 18. 08:49
  „Ezt most tényleg nem értem, mi a gond? gazdagék lecserélték a mosdókagylót, mert volt rajta egy tized mm-es repedés.
  Nem törték össze és dobták a kukába, mert valakinek még jó lehet.
  Irigylem az ott lakók problémáit...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérik a fákat, virágosítanak Hódmezővásárhelyen

Felmérik Vásárhelyen, a kertvárosi városrészben, a Rudnay Gyula–Kohán György–Kodály Zoltán–Móricz Zsigmond utcai területen a fák állapotát. Tovább olvasom