Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mosolyt csalni a gyerekek arcára

Negyvennyolc kisgyermeket hoztak el szüleik, nagyszüleik tegnap Mindszenten lapunk babafotózására. Szokol Szilvesztert két nagymama is elkísérte, a tizennégy hónapos Lantos Zsolti pedig szemet vetett fotóriporter kollégánk fényképezőgépére. Akadtak, akik nem lelkesedtek a fotózásért, de előbb vagy utóbb mindenki arcára mosolyt lehetett csalni.
Nagymamái nevezték be Szokol Szilvesztert a babaszépségversenyre. Fotó: Tésik Attila
Két nagymamája hozta el a két hónapos Szokol Szilvesztert tegnap a mindszenti Tisza Művelődési Házba, Az év babája fotózásra. A mamák, Nagy Zsigmondné és Szokol Sándorné, büszkén igazgatták az unoka ruhácskáját, fésülgették barna tincseit. A kisfiú pedig megadóan tűrte mindezt, pedig, mint a nagyik elárulták: ebéd után nem hagyták aludni, hogy időben ki tudják csinosítani. A fényképezésen semmi gond nem volt a csöppséggel. A kisfiú nagy nyugalommal ásítozott, egyszer a nyelvét is kinyújtotta fotóriporter kollégánknak.

A tizennégy hónapos Lantos Zsoltit viszont leginkább a fényképezőgép érdekelte. Időről-időre csibészes mosollyal közelített a masina felé. Nagyon szeret bohóckodni, pózolni – árulta el a kisfiú édesanyja, Lantosné Szél Julianna, aki szerint Zsoltinál az a lényeg, hogy tele legyen a hasa, akkor nincs semmi baj. A kisfiú először vett részt a babaszépségversenyünk fotózásán. A sorban érkező fiúk, lányok között akadt olyan, akinek először nem tetszett a fényképezkedés. Az első pillatokban Dzsenifer sem lelkesedett az ötletért, pedig mesés ruhába öltöztette édesanyja e jeles alkalomra. A copfos pici lányt azért végül mégis csak sikerült rávenni arra, hogy mosolyogjon.


Hétfőn Szentesen folytatjuk

A babafotózás november 13-án, hétfőn délután 2 és 5 óra között Szentesen, a művelődési központban folytatódik. Ezt követően november 14-én, kedden délután 2 és 5 óra között Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban, november 16-án szintén délután 2-től 5-ig Csongrádon, a művelődési központban, és délután 1-től 4-ig Kisteleken, a rendezvényházban várjuk a gyerekeket. A pótfotózás november 15-én déli 12-től délután 5-ig Szegeden, a Sajtóházban lesz. Játékunk fődíja egy 100 ezer forint értékű takarékbetétkönyv, az Apátfalvi Takarékszövetkezet jóvoltából. A kategóriák első három helyezettjei egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotort kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alpolgármesteri szék még üres

Gyenes János sem kapott tegnap elég voksot a mindszenti képviselőktől ahhoz, hogy betölthesse az… Tovább olvasom