Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

MSZP-s szórólap Vásárhelyen

Újabb politikai szórólap borzolja a kedélyeket Hódmezővásárhelyen. A város eladósodásával riogató nyomtatványt az MSZP helyi szervezete jegyzi. Lázár János polgármester szerint a kiadvány önmagát minősíti.

Szerda reggelre megszórták a várost szórólappal a szocialisták. Fotó: Tésik Attila
Újabb politikai szórólap borzolja a kedélyeket Vásárhelyen. Emlékezetes: a tavaszi országgyűlési választási kampányban a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre nevű fantomszervezet díszítette fel a kormányt gúnyoló molinókkal a várost, majd megjelentek a Lázár János egészségi állapotát firtató falragaszok. Az egyik szórólap témája pedig a polgármester révfülöpi villája volt.

A mostani ismét a polgármester ellen szól: „Tisztelt vásárhelyi polgárok! Lázár János leköszönő polgármester és a Fidesz–MDF városi képviselői 2006. június 6-án eladták a várost. Húsz évre szóló, irtózatosan nagy (11,5 milliárd) hitelt vettek fel azért, hogy ebből fizessék ki a már meglévő óriási adósságaikat. A város épületei jelzálog alá kerültek.

Például: a Fekete Sas, a városi sportcsarnok, önkormányzati lakások stb... Lázár János így rendezi az elveszett pereit, az Emlékpont (havi 6-8 milliós) működési költségeit és így leplezi a négyéves katasztrofális gazdaságpolitikáját, amellyel városunkat csődbe vitte" – olvasható a szórólapon, amelyet az MSZP helyi szervezete jegyez, s ami szerda reggel került a postaládákba. A Fidesz szórólapjait idéző narancsszín körben a város – a felirat szerint – leköszönő polgármestere nevet, mellette az „igen rosszul csinálta" szlogen, illetve egy kis narancsszín körben a „fizet?" szócska látható.

Lázár János szerint a szórólap önmagát minősíti. A polgármester úgy vélte, csak ennyire futotta az MSZP helyi csoportjától, amely szerinte tizenhat éve nem képes különb dolgokra. A város első embere szerint a szocialisták nem értik, miről is volt szó, amikor a város kötvényt bocsátott ki.

– Valóban az MSZP vásárhelyi szervezete adta ki a város eladósodásával kapcsolatos szórólapot – mondta Rummel József. Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt kampányfőnöke elmondta, arra akarták felhívni a vásárhelyiek figyelmét, hogy a közgyűlés többsége milyen döntést hozott a múlt heti rendkívüli ülésén. A szórólappal egyben tiltakoznak a határozat ellen, amelyet a szocialista képviselők nem szavaztak meg.

– Nem véletlen a szórólap csipkelődő hangvétele, hiszen az válaszként készült a nemrégiben Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a városban terjesztett, hasonló hangvételű fideszes szórólapra – utalt a kampányfőnök arra a miniszterelnök portréjával ellátott nyomtatványra, mely az „Igen, megcsináltuk!" jelmondat alá gyűjtötte össze a harmincszázalékos gázáremeléssel az élén a kormány megszorító intézkedéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaz a sírkertekben

Térdig érő gaz és parlagfű borítja a vásárhelyi Dilinka és Kincses temetőt. Az önkormányzat tegnap… Tovább olvasom