Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Munkához látott a szikáncsi részönkormányzat

Vitázás helyett munkára várja a részönkormányzat ellen ágálókat Fekete Ferenc, a szikáncsi testület elnöke, hangzott el a napokban tartott alakuló ülésen. Az idén szeretnék megépíteni a biztonságos vasúti átjárót, felújítanák az orvosi rendelőt, és a rossz állapotú járdák, utak rendbetételét is tervezik.
A vasúti átjáró megépítése, az orvosi rendelő felújítása, a rossz állapotban lévő járdák, utak helyrehozása, a játszótér rendbetétele – ezeket a feladatokat tűzte ki célul az idén a szikáncsi részönkormányzat, amelynek tagjai a napokban tartották alakuló ülésüket a falu általános iskolájában. Minden testületi ülés után fogadóórát tartanak, ahol a szikáncsiak közölhetik észrevételeiket, problémáikat – hangsúlyozta Fekete Ferenc elnök. Szeretné, ha a viták elcsitulnának a faluban, a részönkormányzat kapcsán ellenvetésüket hangoztatókat munkára várja, hogy tettekkel bizonyítsák: párthovatartozástól függetlenül, a falu érdekében akarnak dolgozni – tette hozzá.

A demokrácia, az önkormányzatiság nagy vívmányának nevezte a részönkormányzat megalakítását Lázár János vásárhelyi polgármester, aki szintén részt vett az alakuló ülésen. Közel egy éve, hogy a faluban élők népszavazáson erősítették meg: nem akarnak elszakadni Vásárhelytől, továbbra is a várossal közösen képzelik el a jövőjüket.

Randalírozó fiatalok

A részönkormányzati ülést követő fogadóórán már problémák is elhangzottak. Felvetődött, hogy egy mulatság után fiatalok randalíroztak a faluban, padokat vertek szét, s ez elkerülhető lenne, ha a körzeti megbízott éjszaka is járőrözne Szikáncson. A fokozott rendőri jelenlét a betörések megelőzése miatt is jó lenne. A mulatság szervezőjének a rendre is ügyelni kellene, jegyezte meg Fekete Ferenc elnök, aki polgárőrség felállítását javasolta, illetve megígérte, hogy a következő részönkormányzati ülésre meghívja a körzeti megbízottat is.

Mindez felelősséget jelent Vásárhely számára, s egyben komoly eredmény is a részönkormányzat felállítása, hiszen ezen túl a szikáncsi ügyekben a helyiek dönthetnek, jegyezte meg a polgármester. A falu valóban kevesebb szolgáltatást tud biztosítani az ott élőknek, viszont pályázatok kihasználásával fejlődhet. Ha pedig valóban fontosnak tartják a helybeliek Szikáncs ügyeit, akkor jöjjenek el az ülésekre, s mondják el véleményüket, közölte Lázár, hozzátéve: a vásárhelyi polgármesteri hivatal irodavezetőitől pedig elvárja, hogy vegyenek részt a részönkormányzati üléseken.

A szikáncsi részönkormányzat egyébként még csak négy taggal – Keresztesné Rezes Molnár Anna, Asztalosné Kis- albert Mária, Lencse Imre és az elnök – működik, miután a szocialisták által delegált Pál István egészségügyi problémákra hivatkozva időközben lemondott a megbízatásról. A legutóbbi közgyűlésen a helyi MSZP-sek közölték: annak idején két jelöltet neveztek meg, Barta Róbert is szerepelt az előterjesztésükben, ezért most ő léphetne Pál István helyére. Ezt a javaslatot viszont nem támogatta a közgyűlés, így a baloldalnak új tagot kell delegálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyák szaggatták szét a kacsákat Kishomokon

Kibelezett, félig megkopasztott szárnyasok, valamint két-három sérült, de még élő kacsa fogadta… Tovább olvasom