Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Munkát akarnak a vásárhelyiek leginkább

– A város vezetésének mindig fontos volt a helyi lakosok véleménye, ezért már több sikeres konzultáción vagyunk túl – mondta szerdán sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.
A legutóbbi, a májusban indított Vásárhely 2020 gazdaságfejlesztési konzultáció is ezek közé tartozik. 5419 ívet küldtek vissza, ami azt jelenti, minden negyedik háztartás és a felnőttek 20 százaléka válaszolt a 15 kérdésre.

A vásárhelyiek legfontosabbnak a munkahelyteremtést tartják, ezt követi sorrendben az egészségügy korszerűsítése – a 2010-es konzultációnál ez végzett az első helyen –, a mezőgazdaság támogatása és az oktatás fejlesztése. Utóbbinál az óvodák és iskolák fejlesztésén túl azt is fontosnak gondolták, hogy a helyi szakiskolákban olyan szakmákra képezzék a fiatalokat, melyekkel helyben, a városban munkát vállalhatnak.

Ehhez kapcsolható, hogy a kis- és közepes vállalkozások támogatását is lényegesnek ítélték. Érdekes, hogy a kerékpárutak fejlesztése, újabbak építése helyett a veszélyes közlekedési csomópontok korszerűsítésére, megszüntetésére „szavaztak".

– Az Egészséges Vásárhely Program folytatását a válaszadók 26 százaléka tartotta fontosnak – közölte Hegedűs Zoltán. A kifejtő kérdésre 90 százalékban problémákat soroltak az emberek, 10 százalékban érkeztek megvalósítandó ötletek: – Többek között felmerült, legyen a város egész területén elérhető ingyenes wifi, naperőművek a lakótelepeken, de akadt olyan is, akinek a vasárnapi cigányzene hiányzik a legjobban a Fekete Sasban – közölte az alpolgármester. A város a pályázatoknál figyelembe veszi a javaslatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menő a meggyes

Kuriózumokat árul Vásárhelyen Mihály Gáborné, aki kézműves sörökkel foglalkozik. Tovább olvasom