Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Navracsics: Lázár sikeres lobbizó

Lázár János fideszes polgármesterjelölt, a város jelenlegi vezetője sikeres lobbizó – dicsérte képviselőtársát tegnap Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője Vásárhelyen. A politikus szerint kicsinyes bosszú volt a kormánytól a 47-es négysávúsításának félbeszakítása. Lapunknak arról is beszélt, miért támogatnak több helyen független jelölteket.
Navracsics Tibor Fotó: Karnok Csaba
Csak a kicsinyes bosszútól nem tudja megmenteni Lázár János fideszes polgármesterjelölt, Vásárhely vezetője a várost – véli a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte Lázár a 47-es ügyében is jól tudta használni a nyilvánosság erejét, és abból is tőkét tud kovácsolni, hogy ellenzéki politikus. Tegnap Navracsics Tibor kampánykörútjának vásárhelyi állomásán fórumot tartott, és a sajtónak nyilatkozva arról beszélt, hogy szerinte „Lázár János egészen kiváló polgármester, aki már fiatalon országos politikussá vált", vagyis Vásárhely számára hangsúlyos lobbierőt jelent, el tudja érni, hogy a város kihasználhassa az uniós forrásokat, a fejlesztési támogatásokat. Hozzátette: abban a pillanatban, amint észreveszik, hogy a kormány politikai szempontból különbözteti meg az önkormányzatokat, tiltakozni fognak.

Navracsics lapunk kérdésére kifejtette: az önkormányzati választásokon a helyi közösségek játszanak hangsúlyosabb szerepet. Több olyan település van, ahol olyan személyiség örvend közmegbecsülésnek, aki nem akar párttag lenni, de ennek ellenére a szimpatizál a Fidesszel. A párt által támogatott független jelöltek esetében nem az döntött, hogy párttagok vagy sem, hanem az, hogy azonosulnak-e a polgári értékekkel és meg akarják-e ezeket jeleníteni a helyi politikában.

A megyében Szentesen, Csongrádon és Makón két, Szegeden több jobboldali jelölt is megméreti magát. A kérdésre, mennyire csorbítja ez a fideszes esélyeket, a frakcióvezető azt mondta, ezt most még nem lehet látni, de ahol nem sikerült az összefogás, ott valóban csorbulhatnak az esélyek, hiszen az önkormányzati választások csak egyfordulósak. A szimpátiának és a hasznos szavazatnak egyesülnie kell, ez pedig valóban arra készteti a politikai élet szereplői, hogy tömbösödjenek, minél kevesebb jelölt legyen. A jobboldal viszont hagyományosan tagoltabb, mint a baloldal, ezt a helyzetet így kell elfogadni – állapította meg a jobboldali politikus, aki a sajtóbeszélgetést követően a Fekete Sasban tartott választási fórumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes fagyűjtés a vásárhelyi Kása-erdőben

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is lesz ingyenes, szervezett fagyűjtés a vásárhelyi… Tovább olvasom