Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Négy jelölt indul a kettes körzetben Vásárhelyen

Négy önkormányzati képviselőjelölt közül választhatnak a vásárhelyi kettes körzetben élők az április 15-i, vasárnapi időközi voksoláson. 2422 szavazópolgár dönthet arról, ki legyen a közgyűlésben a nemrég elhunyt Csorba Mihály utódja. A leglátványosabban a Fidesz vezette összefogás jelöltje kampányol.
A leadott és a helyi választási bizottság által elfogadott ajánlócédulák szerint a szavazólapon ábécésorrendben négy jelölt neve szerepel: az MSZP támogatásával indult Kissné Urgyán Máriáé, a Fidesz, a KDNP, a Tiszta Lap és Magosz által is támogatott Varga Andrásé, a miépes listás képviselőként jelenleg is a közgyűlésben helyet foglaló Kovács Lászlóé és a függetlenként induló Szabó Gáspáré.

Közülük a legélénkebb kampányt Varga András folytatta eddig: rendszeresen tart lakossági és utcai fórumokat a körzetben, személyesen is bekopogtatott a választókerületben élőkhöz. A belváros forgalmas helyein plakátjai is a járókelő szemébe tűnnek. Más módszert alkalmazott, a körzetben élőket otthonukban kereste fel személyesen Kissné Urgyán Mária és Szabó Gáspár. Utóbbi szórólapon is bemutatkozott a körzetben. Kovács László is a személyes beszélgetéseket tartotta fontosnak a kampány során, ám jövő csütörtökre időzítette a „csattanót": április 12-én, délután 5 órakor ugyanis a Kossuth téren Csurka István, a MIÉP elnöke tart időközi választási nagygyűlést, melyen a jelölt, Kovács László is felszólal.

A szavazás a már megszokott keretek között zajlik le, de csak a választókörzetben élők számára lesz nyitva három szavazókör reggel 6 és este 7 óra között: a Dózsa György utcai tagóvodában, a Delfin Computer Zrt. Szántó Kovács János utca 64. alatti irodaházában, illetve az Aranyossy Ágoston-iskola Nagy Sándor utca 9. alatti épületében. A városházán pedig ülést tart a helyi választási bizottság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi kórházra mutogat a mentőszolgálat szóvivője

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hódmezővásárhelyi kórházzal szembeni vizsgálatra biztatja az… Tovább olvasom