Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Négycsillagos szállodát építenek Vásárhelyen

Négycsillagos, kilencvenágyas szállodát épít Vásárhely központjában, a Fekete Sas mellett az SK Sas Kft. Az építtető cégnek két vásárhelyi üzletember a tulajdonosa. A telket már megvették, úgy tervezik, 2009-ben nyitják meg a szállodát – amely a legnagyobb lesz a városban.
Vásárhelyen régóta mondogatják, jó lenne egy igazi, nagy szálloda – most úgy tűnik, helyi magántőkéből épül egy, nem is akárhol, hanem a központban. Azt, hogy a terv több mint óhaj, az is mutatja, hogy az önkormányzat negyvenmillió forintért már el is adta az SK Sas Kft.-nek azt a Zrínyi utca 2. szám alatti ingatlant, melyben egykoron a kertmozi is működött. Itt ma önkormányzati lakások vannak, a cigány kisebbségi önkormányzat irodája is itt működik. A rendezvényházként is használt Fekete Sas szálló szomszédságában álló telken a város régóta tervezett szállodát. Az elképzelés már a néhai Rapcsák András polgármesteri városfejlesztési koncepciójában is szerepelt.

– Úgy látjuk, hogy nincs Vásárhelyen igazán komoly szálloda, a meglévők zöme is panziószerű körülményeket biztosít. Ráadásul a meglévő szálláshelyek is sokszor kevésnek bizonyulnak, ezért vágunk bele a beruházásba – mondta lapunknak Schleiffer Ervin, a bejegyzés alatt álló cég egyik ügyvezetője, akit az Imerys Hungary Tűzállóanyaggyártó Kft. korábbi vezetőjeként ismernek Hódmezővásárhelyen.

A még képlékeny tervekből az már biztosnak látszik, hogy a körülbelül egymilliárd forintból készülő szálloda négycsillagos körülményeket biztosít majd vendégeinek, s összesen 90 ággyal bővíti a vásárhelyi és a környező településeken lévő szálláshelyek számát.

Szállodák, panziók

Vásárhelyen több háromcsillagos szálloda is működik, így a Fáma, ahol egyszerre egy időben negyvenkét vendéget szállásolhatnak el, a Pelikán, ahol negyvenen férnek el, illetve a Kenguru, amely mellett egy első osztályú panzió is működik, összesen 78 vendég kényelmét szolgálva. A város határában, a kutasi út melletti százéves park közepén műemlék épületben működik a Vándorsólyom Fogadó, amely 11 szobával várja az év minden szakában – másodosztályú panzióként – a vendégeket.  
A Fekete Sas mellett 2009-re megépülő, még csak tervezés alatt álló szálló illeszkedik majd a belvárosi környezethez, mely egyik jele lesz, hogy magassága megegyezik majd a Fekete Saséval.

– A szálló külső homlokzatán hordozni fogja a mellette lévő Fekete Sas stílusjegyeit, ám belül modernségével a mai kor követelményeinek tesz majd eleget. Leendő nevét még nem találtuk ki, de valószínűleg benne lesz a Sas – mondta Kendi Imre építész, a cég másik ügyvezetője, a K’ Art Építész Stúdió tulajdonosa. Hozzátette: a szobák nagy részét kétágyasnak álmodta meg, ám gondolnak majd a családjukkal érkező vendégekre is. Úgy tervezik, hogy a Zrínyi utcai épületet – a szerződéskötés után – valamikor az év végén vennék birtokba. A szállót jövőre terveznék meg, s az építkezést 2008 végén kezdenék meg, hogy a következőben be is fejezzék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen minőségi munkahelyeket kínálnak

Az Andrássy utca 28. szám alatt működik tegnap óta a munkaügyi központ új vásárhelyi kirendeltsége.… Tovább olvasom