Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Negyedmillió forintot futott össze az éhező gyerekeknek a vásárhelyi Kiss Attila

Hódmezővásárhely - 254 ezer forintot futott össze Kiss Attila az Egy Ebéd Egy Esély Alapítványnak a hétvégi UltraBalatonon. Bár a versenyt nem sikerült teljesítenie, a táv teljes hosszánál is több kilométert vásároltak meg a támogatók, így a vásárhelyi férfi eddigi legsikeresebb gyűjtését zárhatta.
Kiss Attila évek óta segíti a szegedi Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány munkáját. A vásárhelyi hobbisportoló két éve a Balaton Szupermaratont, tavaly pedig az Ultra Tisza-tó versenyt teljesítette, mindkettőt azzal a céllal, hogy a megtett távokat kilométerenként ezer forintért örökbe fogadhassák támogatók, akik ezzel az éhező gyerekeken segítenek. Idén minden eddiginél nagyobb feladatra vállalkozott: az UltraBalaton 221 kilométer hosszú távjának megtételére.
A 32 órás versenyt a hétvégén rendezték. Kiss Attila ugyan sérülés miatt a táv közel felénél kénytelen volt feladni, de azt mondja, így is nagy élmény volt. – A meleg nagyon megviselt, kellemetlen volt napközben futni. Mire pedig enyhülni kezdett az idő estére, két kisebb sérülés miatt olyan fájdalmaim voltak, hogy lépni sem bírtam, így 96 kilométer után kénytelen voltam feladni – mesélte.

A legfőbb célt azonban teljesítette: a 221 kilométer mindegyike, sőt még annál is több „örökbe fogadó" gazdára talált, így 254 ezer forintot gyűjtött az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány javára, amelyből nemcsak rászorulók ebédjét, hanem egy most induló programot is finanszíroz majd az alapítvány: élelmiszercsomagokat állítanak össze.
– Örülök, hogy a jótékonysági célokat teljesítettük, sőt túl is szárnyaltuk, hiszen ez volt a legfontosabb. Azt pedig majd kitalálom, hogyan tudom egyszer lefutni az UltraBalatont, hiszen ez régi vágyam – mondta Kiss Attila. – Lehet, hogy nem jövőre, de valamikor meg fogom csinálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több látogató volt, mint tavaly a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Több látogató volt, mint tavaly a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon
Csütörtöktől szombatig tartott Vásárhelyen a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, amelyet több mint 60 ezren kerestek fel - ezzel a látogatók száma meghaladta a tavalyit. Tovább olvasom