Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Négyszázmilliót vár a város a Keviéptől

Közel négyszázmilliós kötbérigénye van a vásárhelyi önkormányzatnak a Keviép Kft.-vel szemben: ez a pénz jelentősen meghaladja a cég követelését. Lázár János polgármester azt mondta, jogos igénye érvényesítése érdekében a legfelsőbb fórumig is elmegy a város.
Nem egy, hanem három per van folyamatban az önkormányzat és a Keviép Kft. között – reagált a tegnapi számunkban megjelent írásunkra Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere, országgyűlési képviselője. Eredetileg úgy volt, az önkormányzat csak az írásbeli ítélet kézhez vétele után reagál, a polgármester most mégis elmondta véleményét a Keviép által megnyert első per kapcsán. Hozzátette: a nyugdíjaslakópark garanciális visszatartásával kapcsolatban a kft. által indított perben még nem született döntés. E pénz visszatartása a város álláspontja szerint messzemenően indokolt, hiszen a lakóparkban élők a mai napig panaszkodnak a kivitelezés minőségére.

– Nem megfelelő minőségben készült el a strand külső medencéinek felújítása, ezt a munkát jelentős mértékben túl is számlázták, ezt igazolja a rendelkezésünkre álló előzetes bírósági szakértői vélemény is. Ebben az ügyben sem született még döntés – folytatta a város első embere. Lázár János hozzátette, a Keviép jelentős késéssel adta át az uszodát, a város kötbérigénnyel lépett fel.

– A beruházások körüli konkrét hiányosságok, az időbeli csúszás és a kivitelezési probléma miatti viták alapján az az álláspontom, hogy a Keviép igénye erősen eltúlzott. Nem jár nekik egy fillér sem a várostól, sőt a késedelmek és a garanciális problémák okozta kellemetlenségek miatt a Keviép mindhárom beruházással kapcsolatban komoly összeggel tartozik a városnak. Erről a közel 400 millióról Vásárhely nem mondhat le, így igazunk biztos tudatában – melyet független szakértői vélemények is alátámasztanak – a legfelsőbb fórumig is elmegyünk jogos igényünk követelése érdekében – mondta Lázár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Keviépnek adott igazat a megyei bíróság

Első fokon pert vesztett a vásárhelyi önkormányzat a debreceni Keviép Rt.-vel szemben. A kivitelező… Tovább olvasom