Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Negyvenhat színötös

Büszke szülők, nagyszülők kísérték el tegnap a mindszenti művelődési házba a Szín 5-ös fotózásra csemetéiket, de akadtak olyanok is, akik egyedül jöttek. Fotóriporterünknek néha minden trükköt be kellett vetnie, hogy mosolyt csaljon a lámpák erős fényében pislogó gyermekek arcára. Negyvenhat kitűnő tanuló állt az objektív elé.
Már jóval a kezdés, vagyis tegnap délután 2 óra előtt kígyózott a sor a mindszenti Tisza Művelődési Ház lépcsőjén. Lapunk Szín 5-ös fotózására érkező diákok és szülei csevegve várták, mikor következnek.
Az általános iskolát most befejező Szabó Lujza sűrűn pislantott az órájára, mert nem akarta lekésni az autóbuszt. Szeptembertől a Bethlenben tanul tovább.

A 9 éves Pálinkó László első óta minden évben kitűnő bizonyítvánnyal lepi meg szüleit. Örülne neki, ha jövőre az iskolát elkezdő öccse, Tomi is az ő példáját követné. Édesanyjuktól megtudtuk, hogy azért lett László az elsőszülött, mert a szegvári dédnagypapa szerint aki nem Laci, az csozé, vagyis link.

Mielőtt a kisdiákokat lefotózzuk, a nevük egy szürke papírlapra kerül. Egy aprócska, 7 esztendős kislány esetében ez nem volt egyszerű, mert a kis feketeszeműt Dawud Savannah Rose-nak hívják.
A lányka egy kis időt az Egyesült Államokban is élt, mert édesapja amerikai és jordániai is egyben. Fito – így hívja mindenki Savannahot, egy amerikai rajzfilmhős után – kedvence a makaróni és szeptemberben kezdi a második osztályt. Ő csak Mindszenten járt iskolában, de a nővére az Államokban, Jordániában és Budapesten is tanult.

A Kispál család igen büszke lehet, hiszen mindkét lány, a hatodikat kezdő Etelka és húga, Anett, aki most fejezte be a másodikat, jeles bizonyítványt hozott. A nővér segít kisebb testvérének a tanulásban, leginkább a matekfeladatoknál.

Pótfotózás és sorsolás

Sokak kérésére idén is tartunk pótfotózást, így aki valamilyen ok miatt lemaradt a fényképezésről, július 2-án (hétfőn) 14–17 óra között még bepótolhatja Szegeden, a Technika Házában (Kígyó u. 4.) Másnap, július 3-án, kedden 15 órakor pedig már sorsolunk, a Délmagyarország Kölcsey utcai ügyfélszolgálati irodája mellett, a Mediterrán teraszon. Ne feledjék: a fődíj egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisneybe, a Gold Sun Travel szervezésében.  
Fotóriporterünk, Tésik Attila nem is tudta, hányszor mondatta a gyermekkel azt, hogy „csíííz!" Ugyanis néhányan egy kicsit megmakacsolták magukat, s nem akartak mosolyogni. A fotózás vége felé például egy fiúcskát csak úgy sikerült rávenni, hogy a húga bohóckodott neki.

A felújítás alatt álló művelődési házban tegnap 46 színötöst fotóztunk le. A hangulat kiváló volt. A sorukra várók között a felnőttek megbeszélték a napi dolgokat, a gyerkőcök pedig azt tervezgették, vajon mit is kellene csinálni a vakáció alatt.
kormos tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a Drúzsbateleptől

Lassanként lebontják a mártélyi üdülőterületen lévő Drúzsbatelep összes nyaralóját. A vásárhelyi… Tovább olvasom