Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Nem biztos, hogy maradhat a könyvesbolt

Eredményes volt az a versenytárgyalás, melyen nemrégiben értékesítették a két Andrássy utcai üzlethelyiséget. Ezekben a Petőfi könyvesbolt és a Raiffeisen bankfiók működik. Katona József könyvkereskedő szerint valószínű, hogy megszűnik a könyvesbolt.
Új tulajdonosa van a helyiségnek – a bérlő tárgyal vele, és szívesen maradna. Fotó: Tésik Attila
Negyvenkét-negyvenkét millió forintos kikiáltási áron hirdette meg – bérleti joggal terhelten – eladásra az Andrássy utca 5–7. alatti két üzlethelyiséget a közelmúltban a vásárhelyi önkormányzat. Miután a könyvesbolt és a bankfiók helyiségének megvásárlására is többen jelentkeztek, végül versenytárgyalást tartottak. A két üzlet Vásárhely bevásárlóutcájának legforgalmasabb részén található. A Petőfi könyvesbolt a hetvenes évek eleje óta működik ezen a helyen, míg a bankfiókot 2003 júliusában nyitották az egykori IBUSZ-iroda helyén. A város tulajdonában lévő helyiség korábban hosszú ideig bérlő nélkül, kihasználatlanul állt.

– Eredményes volt a versenytárgyalás, mindkét üzlethelyiség elkelt – mondta lapunknak Korsós Ágnes. Vásárhely jegyzője hozzátette: a jelenlegi bérlőknek péntekig kell nyilatkozniuk, hogy élni kívánnak-e elővásárlási jogukkal. A vételár számukra azonos a versenytárgyaláson kínált legmagasabb ajánlattal.

Részt vett a versenytárgyaláson Katona József, könyvkereskedő, a könyvesbolt bérlője is, aki úgy tudja, hogy már lejárt a határidő, így már nem lehet élni az elővásárlás jogával. Nem éltek a lehetőséggel, az új tulajdonossal már beszéltek. Megpróbálnak megegyezni.

Azt még nem tudja Katona József, hogy hová költöznek. Az Andrássy utca 34. szám alatti könyvesboltjuk ma is működik, de oda nem akarnak átmenni. Mióta ugyanis elkészült előtte a kerékpárút, a vevők nem térnek be, nincs a közelben se zebra, se parkolóhely.

– Többféle megoldáson gondolkozunk, törekszünk a megegyezésre az új tulajdonossal is, de nem tudom, mi lesz, még minden képlékeny – tette hozzá Katona József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakrendelések új helyen

Évtizedek óta megszokott helyen működő szakrendelések költöztek át Vásárhelyen, s a kórházon belül… Tovább olvasom