Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Nem csökken a zöld terület a Népkertben

Egészségcentrumról, bevásárlóközpontról, gyógyszállóról szól a vásárhelyi Népkert új rendezési terve. A tegnapi lakossági fórumon viszont az is érdekelte a résztvevőket, hogyan változik a közlekedés, és mennyi zöld terület marad. Kiderült: két körforgalmat is terveznek, a parkosított rész pedig nem csökken a majdani építkezések miatt.
A szeptemberi közgyűlésen kezdeményezték a vásárhelyi Népkert új rendezési tervének elkészítését – szögezte le Dienes János városi főépítész a kedden délelőtt a városházán rendezett lakossági fórumon, melyen bárkinek lehetősége volt hozzászólni, vagy kérdezni az elképzelésekkel kapcsolatban. Mint megírtuk: a K' Art Építész Stúdió Kft. által elkészített terv magában foglalja a város fejlesztési elképzeléseit, így egészségcentrum, gyógyszálló, bevásárlóközpont – a Family Center – és irodaház építését, de az is kiderült, hogy innen elkerül a lőtér. Ezzel kapcsolatban Csorba Mihály alpolgármester hangsúlyozta, város már tárgyalt a Polgári Lövészklubbal arról, hogy a Szántó Kovács János 3. szám alatt kibővítik a légpuskalőteret, s a kispuskások számára újat építenek a porcelángyári sportcsarnok közelében lévő önkormányzati telken. Ez utóbbi beruházáshoz keresik a pályázati forrásokat.

Dienes János főépítész hangsúlyozta a terv ismertetésekor, hogy a város ezzel csak a jogi kereteket szabályozta, azaz meghatározta, hogy a Népkert melyik részére mi is kerülhet. Többen a közlekedési helyzettel kapcsolatban érdeklődtek, így kiderült, a leendő Familyhoz majd körforgalmi csomópontból lehet behajtani a Kaszap utca új szakaszáról, de hasonlóan körforgalmat képzelt a város a Pelikán Hotel mellé építendő egészségcentrumhoz is.

Horváth Sándor reményét fejezte ki, hogy nem kell diszkózenét, s a záróra után randalírozók zsivaját hallgatniuk a leendő bevásárlóközpont környékén élőknek. Ugyanis az egykori ifjúsági park büféjének működése idején ilyen kellemetlenségek érték. Többen a meglévő parkosított terület sorsáról érdeklődtek. Elhangzott: a zöld felület nem csökken a majdani építkezések miatt. Megmarad a Népkertet átszelő, a belvárost a Somogyi Béla utcával átkötő út, valamint a csatornaparti sétány is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatósági áras lehet a taxi Vásárhelyen

Megkezdődtek a tárgyalások arról, a drosztpénz elengedésének fejében piaci napokon a vásárhelyi… Tovább olvasom