Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Nem hajlandó szemétdíjat fizetni

Nem szállítják el a szemetet a székkutasi Alkotmány utcából – panaszolta az egyik lakó, a szerkesztőségünket felkereső Soós Ferenc. A férfi úgy döntött: ha nincs szolgáltatás, akkor nem is fizeti a számlát.
Soós Ferenc szerint az Alkotmány utcában még nem járt kukásautó, de azért küldik a számlákat. Fotó: Tésik Attila
Nem szállítják el a szemetet a székkutasi Alkotmány utcából – panaszolta az egyik lakó, a szerkesztőségünket felkereső Soós Ferenc. A férfi úgy döntött: ha nincs szolgáltatás, akkor nem is fizeti a számlát. A késedelmi díjat sem hajlandó kiegyenlíteni. Mint kiderült, Soóséknak kétéves hátralékuk van, s behajtásáról az önkormányzat dönt. A polgármester szerint várhatóan elengedik a tartozást, mert az utcába tényleg nehezen tud bemenni a kukásautó.

Nem hajlandó szemétszállítási díjat fizetni a székkutasi Soós Ferenc, mondván: nincs szolgáltatás, így nincs miért kiegyenlíteni a számlát. A szerkesztőségünket felkereső férfi szerint egyetlen egyszer sem járt még a szolgáltatást végző cég, azaz az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Rt. szemétszállító autója az utcájukban.

– Folyamatosan küldik a számlákat, viszont nem viszik el a szemetet – panaszolta Soós Ferenc. Talán azért nem jár felénk, az Alkotmány utcában a kukásautó, mert itt csak néhány ház van. Ez azonban nem lehet kifogás, hiszen a pénzt meg elkérnék tőlünk.

Soósék próbálkoztak már azzal is, hogy zsákba gyűjtve a szemetet, a közeli Kamilla utcára vitték, s letették az ott lévő konténer mellé, ám ez a módszer sem vált be. A panaszos szerint ugyanis hónapokig hánykolódott a hulladék az utcán, a környékbeli kutyák pedig szerteszét hordták a zsákok tartalmát.

– Megunva ezt az állapotot, úgy döntöttem, nem fizetem ki a számlákat. Persze az orosházi cég nem hagyta annyiban, s levélben közölték: késedelmi díjat számolnak fel, de hiába, mert én azt sem törlesztem – jegyezte meg Soós Ferenc, hozzátéve: egyébként a szemete nagy részét eltüzeli.

– Ha az orosházi cég által rendszeresített sárga színű zsákba helyezi ki Soós Ferenc a szemetét, akkor el kell, hogy vigyék – mondta el érdeklődésünkre Vígh Viktor polgármester. Persze az elképzelhető, hogy a kukásautó nem tud bejutni az Alkotmány utcába, miután az a bel- és a külterület határán található, nehezen megközelíthető. Ugyanakkor Vígh Viktor úgy tudja, hogy Soósék mintegy kétéves szemétszállítási díjhátralékkal rendelkeznek.

Információink szerint egyébként kéthavonta 446 forintot kellene fizetniük, így a hátralék közel tízezer forint. Ennek behajtásáról valószínűleg az önkormányzat dönt majd, viszont várhatóan nem kell kifizetnie a panaszosnak – tudtuk meg a polgármestertől. Mint ahogy elképzelhető, hogy a jövőben felmentést kap a szemétszállítási díj kifizetése alól, miután az Alkotmány utca tényleg nehezen közelíthető meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerparti lesz a hangulat a vásárhelyi strandon

Tengerparti hangulatot szeretnének teremteni idén nyáron a vásárhelyi fürdőben. Két homokos… Tovább olvasom