Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Nem lesz közös polgármesteri biciklizés Makó és Vásárhely között

Farkas Éva Erzsébet határozottan és nyíltan mond nemet közleményében Márki-Zay Péter felkérésére.
Nem fogja együtt felavatni a makói és a hódmezővásárhelyi polgármester a két várost összekötő kerékpárutat, ahogyan Márki-Zay Péter javasolta - derül ki abból a közleményből, amelyet a megszólított Farkas Éva Erzsébet juttatott el lapunkhoz.

A makói városvezető ebben hangsúlyozza: tiszteli Hódmezővásárhelyt és polgárait, fellép minden olyan törekvés ellen Makón, amely a két település lakosságát egymás ellen próbálja fordítani, és nemet mond a gyűlölet, a harag, a közösség megosztása és a kirekesztés minden formájára.

Ez az, amiért nem tud azonosulni azokkal a módszerekkel, azzal a politikával és azokkal a megnyilvánulásokkal, amelyeket Márki-Zay Péter folytat. „Szeretnék tehát határozottan és nyíltan nemet mondani. Sem én, sem a makóiak közössége nem leszünk részesei egy gyűlöletkampánynak, nem leszünk díszletei olyan politikai törekvéseknek, amelyek eddig csak haragot, erőszakot és megosztottságot eredményeztek" – jelzi közleményében.

Márki-Zay Péter a múlt héten kezdeményezte, hogy a közeljövőben a makói és a vásárhelyi városvezetők Maroslelén találkozva adják át ünnepélyesen a kerékpárutat a 3 település lakosainak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Almási Istvánra emlékeznek

November 1-jén, csütörtökön Almási Istvánra emlékeznek Vásárhelyen. Tovább olvasom