Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Népszerű a sportcentrum

Tavaly szeptemberben adták át a vásárhelyi Hódtói Sportcentrumot. Az új intézmény megépítése 174 millió forintba került, amit teljes egészében a város állt. A sportcentrum megnyitásától kezdve nagy népszerűségnek örvend a sportolni vágyók körében.
2006. szeptember 24-én avatták fel Hódmezővásárhelyen a Hódtói Sportcentrumot, amelyet a megszüntetett ifjúsági központ után maradt űr betöltésére létesített az önkormányzat. A megnyitó ünnepségén Mészöly Kálmán volt futballszövetségi kapitány is részt vett. A sportcentrum megépítésének 174 millió forintos költségét teljes egészében a város fizette. Az intézmény egy 6395 négyzetméteres területen fekszik, és egy 660 négyzetméteres kiszolgáló létesítmény tartozik hozzá, ahol az öltözők mellett klubhelyiséget, illetve két, tükrös falú termet alakítottak ki. A centrumban két műfüves pálya és öt – köztük két mobil – kosárlabdapálya várja a mozogni vágyókat. Emellett egy kisebb játszótér és két lengőteke is helyet kapott a centrumban.

– A Hódtói Sportcentrum a megnyitást követően azonnal népszerű lett a városban, és nem csak a fiatalok körében – mondta Nyilas István sportszervező. A centrum hétköznapokon reggel 8-tól este 9-ig tart nyitva. Mivel a sportpályák világítása megoldott, így este is lehet játszani.

A megnyitás óta eltelt közel egy évben több rendezvényt tartottak a centrumban. Itt rendezték meg a városi kispályás labdarúgó-bajnokság fordulóit és a Vöröskereszt megyei elsősegélynyújtó versenyét. A sportcentrumban van egy 300 fős mobil lelátó, amit nagyobb sportesemények során mindig felállítanak.

A sportszervező elmondta, hogy a környékben lévő iskolák gyakran náluk tartják a testnevelésóráikat. A termekben pedig – több más mellett – jóga- és fitneszedzések várják az érdeklődőket, illetve a Hódtói Olvasókör is itt rendezi összejöveteleit. A sportcentrum táboroknak is biztosít helyet, augusztusban salsatábor várja a latin táncok kedvelőit. A Hódtói Sportcentrum pályáira egyébként rengeteg fiatal jár le mozogni.

– A barátaimmal napi rendszerességgel kosárlabdázunk itt. Délutánonként jövünk, átlag két-három órát játszunk. Nagy szükség volt a városban egy ilyen modern létesítményre, hiszen az ifjúsági központban borzalmas állapotok uralkodtak. Itt szép a környezet, és mindig van egy szabad palánk – mondta Meszlényi Tamás.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszent versenyt fut az idővel

Mindszent - Szegvár és Mindszent együtt akar pályázni a szennyvíztisztító és a… Tovább olvasom