Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Nincs B bolygó, nincs B terv - A klímaváltozásról tanácskoztak

Az Országos Klímareferens Hálózat Hódmezővásárhelyen tartotta rendezvénysorozata nyitóeseményét, amelyen a környezetvédelem iránt érdeklődő óvodapedagógusok vettek rés
A Nincs B bolygó, nincs B terv című projekttel a klímareferens-hálózat célja, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás várható hatásaira, a kockázatcsökkentés helyi lehetőségeire. A projektet az Európai Unió Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programja segítségével valósítják meg, amelyben Magyarország mellett részt vesz Olaszország, Németország, Spanyolország és Portugália is.

A vásárhelyi konferencia címe KLI-MA - változtass! volt. A rendezvény vendégeit Bozókiné Szabó Ildikó, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Szabadság téri Telephely Óvoda szakmai vezetője, az Országos Klímareferens Hálózat szemléletformálási tagozatának vezetője és Kis Andrea, Hódmezővásárhely alpolgármestere köszöntötte.

– Célunk, hogy a klímatudatos magatartás épüljön be az emberek mindennapjaiba, és ezt már az óvodában kell kezdeni – hangsúlyozta Váradi Zsuzsa, az Országos Klímareferens Hálózat elnöke.
A konferencián szó esett a szervezeti kartonlábnyom-számításról, a klímaváltozás hatásairól az Alföldön. Előadás hangzott el vizeink állapotáról, bemutatták a hulladékcsökkentési programot és a Klímanócskák akcióban – szemléletformáló óvodai programcsomagot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az attrakciók hiányoznak a városból: Hódmezővásárhely csak egynapos város?

Az attrakciók hiányoznak a városból: Hódmezővásárhely csak egynapos város?
Közeledik a főszezon, a baráti társaságok, párok, családok útra kelnek, és elindulnak felfedezni az… Tovább olvasom