Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nyomozás indult a kompkötél ügyében

Bűncselekmény gyanúja merült fel a mindszenti kompbaleset ügyében. A vízi jármű kötele az elmúlt hét végén szakadt el, ám szerencsére senki sem sérült meg. A nyomozást szakértők bevonásával a szolnoki vízi rendészet indította, s a vizsgálat lezárultáig nem közlekedhet a mindszenti komp.
Fotó: Tésik Attila
A vízi közlekedés veszélyeztetése miatt nyomoznak a szolnoki vízi rendészet munkatársai az elmúlt hétvégi mindszenti kompbaleset ügyében. Mint arról beszámoltunk, a kisváros és Baks közötti tiszai átkelést biztosító jármű kötele elszakadt. A pórul járt komp tizenegy utast, valamint öt autót szállított, de szerencsére senki nem sérült meg. A jármű mintegy 200 métert sodródott, majd vasmacskával stabilizálták a helyzetét, végül egy hajóval a baksi parthoz tolták, s ott kikötötték.

Az üzemeltető Deviskomp Kft.-től Varga Dénes a balesettel kapcsolatban akkor elmondta: ilyen jellegű üzemi meghibásodás előfordulhat.
Hangsúlyozta, hogy minden szabályt betartottak. A komp kötelét ugyanis időközönként le kell cserélni, ám az eddig használt sérülésmentes volt.

– Bűncselekmény gyanúja egyelőre nem állapítható meg – ezt pedig már a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte a baleset utáni napon. Tegnap azonban mást tudtunk meg a szolnoki főkapitányság szóvivőjétől, Kovács Ágnestől. Mint elmondta: felmerült a bűncselekmény gyanúja, s a szolnoki vízi rendészet szakértők bevonásával nyomoz a kompkötél elszakadásának ügyében. Persze azt is hozzátette, hogy csakis a vizsgálat lezárását követően derül ki egyértelműen: bűncselekmény történt-e. Miután azonban folyamatban lévő ügyről van szó, mást nem közölt, csak annyit mondott: a vizsgálat végéig nem közlekedhet a mindszenti komp.

– Semmiféle konkrétumot nem tudok a nyomozásról, így nem is tudok mit hozzáfűzni – mondta Varga Dénes. Az új kompkötelet egyébként is csak akkor feszíthették volna ki, ha leapad a folyó, és erre is várni kellett volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentelkeket a romos házak helyére

Meglepő javaslattal állt elő Szabó Dániel, a Hódmezővásárhelyért Városfejlesztési Alapítvány elnöke:… Tovább olvasom