Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Olimpikon oktatta a vívást Vásárhelyen

Olimpikon oktatta a vívást VásárhelyenImre Géza külön-külön is adott egy-egy tanácsot a gyerekeknek, hogy mire figyeljenek. Fotó: Imre Péter
A vásárhelyi Vívócentrumban tartott órát 30 kisiskolásnak tegnap a riói olimpián ezüst- és bronzérmet szerző párbajtőröző, Imre Géza.
– Ügyesen mozognak a vásárhelyi gyerekek, de a sikerhez a tehetségen kívül szorgalom és jó versenyzői adottságok is szükségesek – mondta a riói ötkarikás játékokon ezüstöt és bronzot nyerő, négyszeres világbajnok párbajtőröző, Imre Géza. Hozzátette: aranyosak a kicsik, igyekeznek minden feladatot jól végrehajtani.

Imre Géza tegnap 10 órától a Szent István Általános Iskola 30 másodikosának és harmadikosának tartott – helyi segítséggel – rendhagyó vívásórát a Küzdj meg a bajnokkal! programban a Vívócentrumban. A feladatokkal, különféle sorversenyekkel fokozatosan közeledtek a speciális vívógyakorlatokhoz. Utóbbiaknál már a sisakok és a fegyverek is előkerültek, akadt különleges, amelynek kanál volt a végén, és teniszlabdát egyensúlyoztak vele.

– Szimpatikus, nagyon jókedvű ő is, és az óra is. Eddig még nem találkoztam vele – mondta Zsófi. Ákosnak is tetszett az óra az új „tanár bácsival". Azt is elárulta: nézte az olimpiai döntőt, és sajnálta, hogy Imre Géza elveszítette. Az Ákos mellett ücsörgő Viktória is jelentkezett – mint tanórán –, elmondta, ő is végigizgulta az ötkarikás finálét, és neki is tetszett a foglalkozás.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága által támogatott Küzdj meg a bajnokkal! program pénteken folytatódik: 11 órakor a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakozó vendégeskedik – tudtuk meg Süli András főszervezőtől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi ház lesz a volt gimnáziumból

Közösségi ház lesz a volt gimnáziumból
Újra élet költözik a volt mindszenti gimnázium épületébe, amely 5 éve áll kihasználatlanul a település központjában. A felújítás után közösségi térnek használják majd. Tovább olvasom