Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Orbán az Emlékpontban

Orbán Viktor tegnap dél-alföldi körútja során Vásárhelyre is ellátogatott. Itt a Fidesz elnöke nemcsak az önkormányzati választások jelöltjeivel találkozott, hanem megnézte az Emlékpontot is. Távozáskor azt írta az emlékkönyvbe: ez egy lehetséges példa arra, hogyan lehet a gyermekeinknek elmagyarázni az elmagyarázhatatlant.
Orbán Viktort Lázár János kalauzolta az Emlékpontban. Fotó: Segesvári Csaba
Tíz-tizenöt fős lelkes társaság várta tegnap délután négy órától a vásárhelyi városháza előtt Orbán Viktort. Annak ellenére, hogy a Fidesz elnöke majd egy órát késett, boldogan ráztak vele kezet a várakozók. A gyors parola után Lázár János polgármester felkísérte vendégét irodájába, ahol rövid megbeszélést tartottak.

Ezt követően kocsival áthajtottak az Emlékpont-múzeumhoz. Az Andrássy utca sarkán már jóval nagyobb tömeg fogadta az elnököt. Nem csupán a vásárhelyi és környékbéli települések jobboldali szövetségének polgármester- és képviselőjelöltjei, hanem sok szimpatizáns is üdvözölte.
Az egyik nő boldogan mesélte ismerősének, hogy sikerült kezet fognia Orbánnal. Egy másik pedig dedikáltatta a volt miniszterelnök által írt, 20 év című könyvet.

A múzeumban a polgármester vállalta magára a tárlatvezető szerepet. Orbán Viktor egy kicsit elidőzött mind az állampárt egykori vezetőinek fényképe, mind a Csongrád megyei államvédelmisek névsora előtt.
Az Emlékpont emeletén egy nagy képernyős tévén régi május elsejei felvonulásokat mutattak. Kószó Péter alpolgármester odasétált Orbánhoz, s megjegyezte, hogy 1986-ban kórházi dolgozóként ő is ott vonult a tömegben.

Abban a teremben, ahol érintős képernyőn lehet különféle fotókat előhívni, amihez rövid szöveg is párosul, a Fidesz elnöke meghallgatott egy interjúrészletet. Egy idős néni épp arról beszélt, hogyan pakoltak ki egy éjszaka alatt egy vagont. Örült a munkának, mert ahogy végeztek vele, már ki is fizették őket.

Orbán Viktortól rengetegen kértek autogramot Vásárhelyen. Fotó: Segesvári Csaba
A retrobüfében Orbán szerette volna kipróbálni, milyen ülés esik a piros műbőrfotelben, de ezt a régi bútordarab ingatag állapota miatt nem javasolták neki. Így állva vizsgálta meg a büfé sarkában lévő hatvanas évekbeli tévékészüléket.

Anélkül nem mehetett el, hogy ne írjon valamit a múzeum emlékkönyvébe. Épp Tőkés László erdélyi püspök gondolata alá került az ő véleménye.

Orbán Viktor többek között azt írta, azért gratulál az Emlékpont létrehozóinak, mert vállalták, hogy lehetséges példát mutatnak az ország elöljáróinak azzal, miként lehet gyermekeinknek elmagyarázni az elmagyarázhatatlant.

Miután elbúcsúztatták a vásárhelyiek Orbán Viktort, az elnök és kísérete nem Budapest, hanem Békéscsaba és Szarvas felé vette az irányt, mert tegnap ott is várták őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis állított jelölteket a PSZV

Két nap alatt nyolc egyéni választókerületben tudta összegyűjteni a szükséges számú… Tovább olvasom