Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Orvosi műszerek kicsiknek Mindszenten

Mindszent - Közel kétmillió forint értékben hamarosan új orvosi műszerekhez juthat a mindszenti gyermekorvosi rendelő. A sikeres pályázatnak köszönhetően többek között defibrillátort, vérnyomásmérőket, újraélesztéshez szükséges eszközökkel teli sürgősségi táskát vásárolhatnak.
A mindszenti gyermekorvosok összesen 1300 kis páciensről gondoskodnak. Az egészségházban lévő rendelőből már nagyon hiányoznak fontos és életmentő műszerek. Például a koraszülöttek légzését figyelő berendezést eddig mindig Szegedről kellett kölcsönkérni, ha szükség volt rá.

Ez hamarosan ugyanis a múlté lesz, mivel egy magyarországi biztosító pályázatán 971 ezer forintot nyert a város, melyet az önkormányzat ugyanennyivel ki fog egészíteni. Tari Bélától, a településfejlesztési iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy az eszközbeszerzésre még az év elején sor kerül.

Hamarosan új műszereket kap a rendelő, amiben Dr. Csibi Éva gyermekorvos felvételünk készítésekor épp a hároméves Vígh Petit vizsgálta Fotó: Miskolczi Róbert

Dr. Csibi Éva gyermekorvos felsorolta, milyen műszerekre van még szükségük a fent említett légzésfigyelőn kívül. – A legtöbbe – 528 ezer forintba – egy speciális sürgősségi táska kerül majd. Ebben olyan eszközök vannak, melyek a kicsik újraélesztéséhez szükségesek – magyarázta a gyermekorvos.

Emellett vesznek még automata defibrillátort, ambuláns vérnyomásmérő monitort, kézi vérnyomásmérőket, személy- és csecsemőmérlegeket, hosszmérőt, valamint oktatási eszközöket, mellyel már a kisiskolásoknak szemléltetni tudják az elsősegélynyújtást.

A légzésfigyelőt és a csecsemőmérleget nem csupán a rendelőben lehet majd használni, hanem szükség esetén kiadják családoknak is. A doktornő kiemelte: ezeket a műszereket a szülők nalgy többsége maga nem tudja megvenni, így viszont ingyenesen használhatják, ha kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz napra érvényes éves fürdőbérlet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mostantól kezdve csak száz alkalommal lehet belépni a vásárhelyi strandra az idei… Tovább olvasom