Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Összeálltak az iparosok

Közös termelőcsoportot hoz létre tizennégy vásárhelyi gépipari vállalkozás. A Hód-Iparos klaszter tagjai arra számítanak, hogy így nagyobb eséllyel pályázhatnak különféle munkák elvégzésére.
Szőke László cégtulajdonos és Farkas László szervező. Az együttműködésben látják a jövőt Hódmezővásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Egymás termelő erejével, szaktudásával és gépeivel is kívánja erősíteni piaci helyzetét az a tizennégy hódmezővásárhelyi gépipari vállalkozás, amely létre kívánja hozni a Hód-Iparos klasztert. Így a cégek olyan munkákra is pályázhatnak, amely számukra eddig külön-külön szóba sem jöhettek.

– Nagyobb súllyal léphetünk fel, ha összefogunk, ugyanis a piacon az egyéni érdekek nem mindig tudnak megjelenni. A társulásban résztvevő cégek azonban kiegészítik egymást – mondta lapunknak Farkas László, a klaszter szervezője, aki negyedszázada dolgozik vállalkozóként. Hangsúlyozta: gazdaságos munkamegosztásban dolgoznának a társulásban résztvevő egyéni vállalkozók, betéti társaságok és kft.-k. A szervezet mentes mindenféle politikai befolyástól.

– Héttagú vezetőség irányítja majd a klasztert. Csak azokat a vállalkozásokat vesszük be, melyeknek nincs adó- és köztartozásuk, nem állnak felszámolás alatt, illetve néhány éve már működnek, azaz megbízhatóaknak számítanak – tette hozzá.

A Hód-Iparos klaszter célja, hogy Vásárhelyre koncentrálják a munkákat, s ezzel megerősítsék a vállalkozásokat. Elképzeléseiket a gazdasági minisztérium is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy biciklis baleset január óta

Vásárhelyen az év első heteiben annyi kerékpáros baleset történt, mint tavaly az első fél évben. A… Tovább olvasom