Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Összetartást várnak a 2008-as esztendőtől

Tesz-e szilveszterkor fogadalmat? Mit vár 2008-tól? – ezt kérdeztük vásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi közéleti személyiségektől.
– Mindig megfogadok valamit éjfélkor, de nem árulom el, mert ha kikotyogom, nem teljesül – mondta Gémes Levente, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos együttesének centere. – A fiúkkal szeretnénk feledtetni az őszi teljesítményünket, egy újabb győzelem sokat segíthetne, megnőne az önbizalmunk és a közönség újra mellénk állna.

– Amikor visszagondolunk az évre, arra jutunk, mindent lehetett volna egy kicsivel jobban csinálni – mondta Kovács Pál, Vásárhely városstratégiai főtanácsadója. – Ha 2008 nem lesz rosszabb, mint amilyen 2007 volt, akkor én már örülni fogok.

– A legfontosabb, hogy kitartsunk egymás mellett és elfogadjuk a sorsot. Szerintem 2008 nehezebb lesz, mint 2007. Remélem, hogy a csatornázás ügye is megoldódik. – közölte Saja Mária kishomoki külterületi koordinátor.

– Jó eredményeket várok, és sok olyan gyermeket, akik az úszást választják, hogy minél szélesebb lehessen az utánpótlásbázisunk – közölte Csókay Miklós, a vásárhelyi Hód Úszó SE vezetőedzője. Az országnak tisztább közéletet, és becsületesebb, lelkiismeretesebb szereplőket kívánnék.

– Remélem, hogy jövőre az eddiginél is több vásárhelyi fiatal ismeri és érti meg nagyszülei életét, városuk és a Dél-Alföld történetét – mondta Madácsy Tamás, a vásárhelyi Emlékpont múzeum vezetője.

– Ha takarékosabban élünk, jövőre nem csökken az életszínvonalunk – vélekedett Ádok Jánosné, Makó főkertésze, aki nem tesz szilveszteri fogadalmat. – Akadnak még tartalékaink, a vízzel és az elektromos árammal is pazarlóan bánunk. Az országnak széthúzás helyett összetartást kívánnék, ha ez megvalósulna, minden jobb és szebb lenne.

– Családi örömöt és békét, koromból adódóan pedig egészséget kívánok mindenkinek a jövő évre – mondta Bucsány György nyugdíjas pedagógus, Szentes díszpolgára. A politika ingoványos talajára nem szeretnék tévedni, de már annak is örülnék, ha 2008 legalább olyan lenne, mint az idei esztendő. Fogadalmat sohasem tettem, mert úgy hiszem, jó úton jártam, járok az életben – mondta a díszpolgár.

– Fogadalmat nem teszek – árulta el a csongrádi szobrász, Tóth Béla. – Bízom benne, hogy lesz elég munkám, megrendelésem, és anyagilag is kibírom a következő esztendőt. Egyébként az utóbbi évek tapasztalatai alapján már nem várok semmit, csak reménykedem, hogy jobb lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akciósan kínált pezsgő és virsli Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyiek már gőzerővel készülnek a szilveszterre. Pénteken az üzletek pénztárainál kígyózó sorok álltak. Tovább olvasom