Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Öt baleset történt a felfagyott utakon

Öt baleset történt hétfőn a Vásárhely környéki utakon. A példátlan balszerencse-sorozat oka: az útburkolat felfagyása és a figyelmetlenség. A belterületen lévő Ady Endre úton dél körül honvédségi szolgálati Opel ütött el egy kerékpározó katonát.
A jeges úton egy román rendszámú Dacia és egy kisteherautó csúszott az árokba a 47-esen Fotó: Tésik Attila
Alaposan megtévesztette az időjárás a vásárhelyi környéki utakon autózókat: tegnap délelőtt a jegesedés miatt négy helyszínen öt baleset is történt.

Kora délelőtt a 47-es főúton az ATEV közelében haladt Nagyváradról Vásárhely felé egy Dacia furgon. A kétéves gyermekét orvosi ellenőrzésre vivő férfi egy baromfival megpakolt kisteherautót kezdett előzni, ám a manőver miatt a kocsi megcsúszott, a két jármű ezért a sárhányónál összeakadt, s becsúszott az út menti mély árokba. A baleset során senki sem sérült meg. A kórházi ellenőrzésre vitt kisfiút és édesanyját a mentők szállították tovább, a balesetet szintén megúszta a baromfiszállítmány, a jószágokért is jött egy másik teherautó.

Majdnem ugyanebben az időben haladt egy Opel személygépkocsi a földeáki úton Szikáncs felé, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban a felfagyott úttest miatt a vezető elvesztette uralmát a jármű felett. Az Opel áttért a szemközti oldalba, ahol az árokban állt meg. A volán mögött ülő középkorú nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba: csak a tűzoltók tudták kiszabadítani az összetört kocsiból.

Az Erzsébeti úton egy helyszínen történt két baleset. Alig néhány kilométerre a várostól előbb egy lassan haladó Daihatsu csúszott az árokba. A balesetet észrevette egy Skoda vezetője. Leállt az útról, hogy segítsen kihúzni a bajba jutott autós járművét az árokból. Kisvártatva egy csattanásra kapta fel a fejét, majd már csak azt látta, hogy egy Renault Thalia repül a kocsija felé. Az ív azonban szerencsére rövid volt. A Renault is a jégen csúszott meg: pördült néhányat, majd nekiütközött az út menti fának, és félig a levegőbe emelkedett. A vezető információink szerint könnyebb sérüléseket szenvedett, saját lábán szállt ki a kocsiból. Ám járműve totálkárosra tört.

Dél körül a város belterületén az Ady Endre úton, a Szőke cukrászda közelében elütött egy honvédségi szolgálati Opel egy kerékpározó katonát. A biciklis – a vizsgálat eddigi adatai szerint – úgy kerekezett át az úton, hogy előtte nem nézett körül megfelelően. Könnyebb sérüléseket szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forró hangulatban zajlott a romák közmeghallgatása

„Burkolt rasszistának" titulálta Jankovics Zoltán, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat… Tovább olvasom