Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Otthonteremtésről Vásárhelyen

Idén először ma sorsolnak ingyentelkeket Vásárhelyen, miután a közgyűlés 68 építési terület ilyen célú hasznosításáról döntött – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.
Idén először ma sorsolnak ingyentelkeket Vásárhelyen, miután a közgyűlés 68 építési terület ilyen célú hasznosításáról döntött – hangzott el azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyet az idei városi költségvetés otthonteremtéssel és családtámogatással kapcsolatos részeiről tartott Havasi Katalin, Molnárné Kecskeméti Rita és Tóthné Kecskeméti Katalin települési képviselő. A város az idén is törekszik arra, hogy folytassa és kibővítse a már bevezetett otthonteremtési programjait – tették hozzá.

A családtámogatási rendszerbe tartozik a víz- és csatornadíjak idei 12,3 százalékos csökkentése. Tóthné felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekétkeztetésre az állam tavaly még 44,5 millió forintot biztosított, ezt az összeget az idén nem kapja meg a város. Így az önkormányzatnak 167 millió forintot kell pótolnia, hogy ne emelkedjen a térítési díj, illetve a rendszeres családvédelmi támogatásban részesülő 1-11 évesek továbbra is ingyen étkezhessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hittantanár kerekes székben

Akaraterejének köszönhetően jutott egyről a kettőre, s végezte el a Szegedi Hittudományi Főiskolát a… Tovább olvasom