Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Pénteken és szombaton újra dübörög a Hódstock

Hódmezővásárhely - Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 12-én és 13-án a Hódstock fesztivált Vásárhelyen. A fellépő amatőr és ismertebb rock-, illetve metálcsapatok mellett DJ-k is gondoskodnak majd a jó hangulatról.
Pénteken és szombaton rockzenétől lesznek hangosak az egyetem hódmezővásárhelyi mezőgazdasági kari kollégiumának klubtermei, ekkor rendezik meg ugyanis a harmadik Hódstock fesztivált. A Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány rendezvényének célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson hazánk profi módon zenélő, ám eddig csak kis közönség előtt játszó bandái számára.

– Az előző két Hódstock-buli sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy a fesztivál 2008-ban két napon keresztül várja a rock- és az alternatív muzsika szerelmeseit – halljuk Sulyok Zoltán főszervezőtől. – A kisebb együttesek mellett idén több nevesebb zenekar is játszik, így biztos, hogy most is fergeteges hangulatú lesz a buli, amelyre közel ezer látogatót várunk. Hozzátette: a fesztivál mára országos hírűvé nőtte ki magát, folyamatosan jelentkeznek a fellépni szándékozó zenekarok, volt egy megkeresésük Ausztriából is.

Hódstocki hangulat a tavalyi bulin. Fotó: Tésik Attila
Hódstocki hangulat a tavalyi bulin. Fotó: Tésik Attila

A rendezvényen húsz együttes két színpadon csap majd a húrok közé. A fellépők az ország szinte egész területéről érkeznek. A folyamatos zenei előadások mellett lesz filmvetítés, de több civilszervezet is bemutatkozik majd. A fellépők közé elsősorban rock- és alternatív zenekarokat válogattak, de számos más könnyűzenei műfaj is képviselteti magát: pénteken például három lemezlovas bűvöli majd a korongokat. A buli mindkét nap délután 4 órakor kezdődik, és kifulladásig – hajnal 2-ig – tart. Az első napon fellép többek között a Fakwakumbo, az Angel's Revenge, a Kiabátor és a Dishonor. A szombati kínálatban szerepel az Exon, az Imperial, a Vatafaka és a Coma is. A fesztivál egyik két fő szenzációja a Korai Öröm és a Rockin' Rockcats zenekar koncertje.

Olvasóink írták

 • 17. egyszervező 2008. szeptember 19. 22:16
  „Azzal még eldicsekszem - ha már a régi öregekre terelődött a szó -, hogy 99ben voltam Black Sabbath koncerten, ahol a tökéletes előadás mellett megcsodálhattam Ozzy khm... ülepét is :D”
 • 16. egyszervező 2008. szeptember 19. 22:12
  „Nekünk is jó volt :) Remélem, hogy minden vendég jól érezte magát (mivel ez az egyetlen igazán fontos dolog), és igen, atrocitásmentesre sikerült a buli. Tegyük hozzá, ez lenne a normális.
  Nagy köszönet illet minden zenekart, segítőt és vendéget, amiért ilyen jól sikerült. Másrészt én örülök (és talán ezzel nem vagyok egyedül), hogy ilyen színvonalú rendezvényen szórakozhattak ennyien a városunkban. Lehetne jobb, lehetne szebb (ahogy minden); de lehetne a nagy semmi is. Válassz, ezt még talán szabad.
  Ozzy komával megpróbálunk beszélni, de ha netán nem ér rá, reméljük eljöttök jövőre is ;)”
 • 15. Huszár Gábor 2008. szeptember 17. 16:33
  „nekem jó volt, és nektek???”
 • 14. sajt 2008. szeptember 15. 08:27
  „Akkor csatlakozom a rock-értő kommunához, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath jöhet... :)”
 • 13. Fegor 2008. szeptember 12. 13:12
  „keversz valakivel írástudatlan, én csak védtelek a helyesírásoddal kapcsolatban, még ha időnként értelemzavarónak is tartom.”
 • 12. Írástudatlan. 2008. szeptember 12. 12:04
  „Na végre! Valamiben egyezik az ízlésünk és a véleményünk még annak ellenére is hogy valószínűleg nem jól írtam le a zenekerok nevét.Csodálkozom is hogy nem tetted szóvá.”
 • 11. Fegor 2008. szeptember 12. 12:00
  „lgt, deep purple, led zeppelin ezeket kedvelem nagyon.”
 • 10. Írástudatlan. 2008. szeptember 12. 10:51
  „OMEGA!LGT.!SWEET!DEEPURPLE!LEED ZEPELIN!stb.Ezek vóltak az igazi zenekarok!!!! Bocsika a mai fiataloktól csak egy kicsit nosztalgiáztam.”
 • 9. Fegor 2008. szeptember 10. 07:30
  „nem gondoltam, sajt. nekem úgy tűnik, hogy mára tompultak az élek az egyes zenei irányzatok közötti ellentétekkel kapcsolatban. biztosan vannak szélsőségek, de szerintem max az van, hogy az egyik lenézi a másikat és kész. a lösz is rohadt jó volt, ez is az lesz. évek óta nem hallottam egy ízes vatafaka bulit.”
 • 8. pederzoli 2008. szeptember 10. 00:11
  „Ne feledjük,dj és dj között baromi nagy különbségek lehetnek. Csak egy példa,a Pendulum dolgait a kicsit nyitottabb rockerek kifejezetten szeretik,vagy a hazaiak közül említhetném Palotai Fater-t,aki rendesen meg tud nevelni bárkit,de egyáltalán nem új dolog ez,ha már magát a rock műfaját nézzük,mert a Run DMC vs. Aerosmith kollaborációja több,mint 20 éves. Ha az alap zenei vonalhoz passzol a stílusuk,még jó is lehet a dolog. Különben is,a mára legnagyobb mainstream-mé vált fesztiválokról sem hiányzik az elektronikus zene.”
 • 7. sajt 2008. szeptember 09. 19:45
  „Oké. Az elnevezést lépjük át.
  Ami a másik dolgot illeti, arra gondoltam, hogy a punkok, hárdrokkerek, metálosok igen erős stílus-identitással rendelkeznek, nekem az a tapasztalatom, hogy nehezen tűrik meg a DJ-zenét bólogató, ilyen téren más mentalitású emberek "kivagyiságát". Ez a tapasztalatom, de nem kell így lennie. Más alapértékek mentén ítél az egyik és a másik. Persze, tudom, ez is igaz az egész emberiségre. Ne legyen igazam. És ugye senki nem gondolta, hogy az esemény nem erőszakmentes lefutását kívántam?”
 • 6. Frank Einstein 2008. szeptember 09. 19:13
  „Hajrá Hódstock! Sokkal több értelme van, mint a kibaszott Rapcsák "szobornak". Remélem azt azért páran oldalba vizelik, vagy okádják.”
 • 5. nome 2008. szeptember 09. 18:36
  „NE is haragudjatok: de ez jellemző!
  Az a téma, hogy miért ilyen stílus, miért olyan stílus, ilyen név-olyan név. Az a legfontosabb, hogy van pár ember aki évek óta CSINÁL VALAMIT!!! ÉS nem csak beszél, hogy ez lenne a jó, az lenne a jó. Nem ők fesztiválokat szerveznek. A nyár eleji LÖSZ Fesztivált is ők szervezik! A zenekarok nagyrészét láttam már élőben. Nem lesz gond a szinvonallal sem, ez biztos. Utalnék goldfinger hozzászólására: ha ismernéd ezeket a bandákat, nem ezt mondanád. OK, nem "médiasztárok" a fellépők, de nagyon jó zenészek!”
 • 4. Fegor 2008. szeptember 09. 10:51
  „hát éppen azért, sajt! mert arra hajaz. arról mindenkinek "a" fesztivál jut az eszébe. továbbá a "hód" alkalmas egy könnyed szójátékra a "wood"-dal. megjegyzem a korábbi fesztiválok is mentesek voltak az erőszaktól, ez már a 3. hódstock lesz. nem értem honnan veszed, hogy a fesztiválokra ideológiai nézet alapján mennek az emberek. ma már nem teljesen az a világ van, hogy utáljuk a diszkópatkányokat, mert mi vagyunk a punkok. sajt, nem kell ám mindenbe beleszólni, legyél néha nagyvonalú, és engedd, had éljenek mások akár nélküled is. hajrá hódstock és persze vatafaka rulez!”
 • 3. sajt 2008. szeptember 09. 10:03
  „Csak tudnám egy ilyen jellegű fesztiválnak miért adnak olyan elnevezést, ami a híres/hírhedt 69-es Woodstock fesztiválra hajaz?
  Másrészt, ha az alternatív, de inkáb a metál rockzenét hallgatók táborának "ideológiai nézeteire" gondolok, felmerül bennem a kérdés: valóban jó ötlet DJ zenét és metál rockzenét nyomatni egyazon fesztiválon? Persze tudom, hogy "de a Szigeten is..."
  De ez vásárhely. Ne legyen igazam, és teljesen erőszakmentes menjen le a fesztivál, akárcsak a woodstock-i...”
 • 2. sanyafun 2008. szeptember 09. 09:42
  „Találtam részletes programot a neten róla : http://www.vasarhely.net/show.php?type=program”
 • 1. goldfinger 2008. szeptember 09. 07:49
  „ennyi szar országos hírű együttest se láttam még együtt:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevet keresnek Vásárhely új sportcsarnokának

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester javaslatára az interneten lehet majd beküldeni a… Tovább olvasom