Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Pénzt és gyógyszert loptak a kamaraelnöki patikából

Hódmezővásárhely - Kilencszázezer forintot és különféle gyógyszereket vittek el ismeretlen betörők a megyei gyógyszerészkamara elnökének vásárhelyi patikájából.
Péntekre virradóra betörtek a vásárhelyi Zrínyi Patikába. A tettesek biztosra mentek: egyikük az épület fáktól takart Nyizsnyai utcai, két méternél magasabb kerítésén mászott be, levágta a nagykapu pántját tartó lakatot, majd kinyitotta a kaput, hogy beálljon egy jármű az udvarra. Legalábbis a nyomok alapján erre lehet következtetni.

A tettesek felfeszítették a patika udvari külső, majd belső ajtaját, s behatoltak a gyógyszertárba. Ott felfeszítették az egyik helyiségben található széfet.

Kőhegyi Ferenc a feltört széfnél. A pénzt elvitték, a papírok és a bélyegző maradt Fotó: Tésik Attila
Kőhegyi Ferenc a feltört széfnél. A pénzt elvitték, a papírok és a bélyegző maradt
Fotó: Tésik Attila

Kőhegyi Ferenc patikatulajdonos – a Magyar Gyógyszerészkamara megyei elnöke – úgy véli, a tettesek számítottak arra, hogy széfet is találnak, hiszen speciális eszközzel nyitották fel a 900 ezer forintot tartalmazó, betonbélelésű mackót. Mi azt láttuk, hogy az elkövetők hosszabb ideig próbálkozhattak, hiszen valamilyen eszközzel hét helyen is feszítgették a széf ajtaját, eltört a zárja, s kinyílt az ajtaja.

– A csütörtöki bevétel volt a mackóban, amit este már nem tudtunk betenni a bankba, haza meg biztonsági okok miatt nem vittük – mondta Kőhegyi Ferenc. Elárulta: a betörők gyógyszereket is vittek magukkal. Azt, hogy pontosan milyen értékben, a folyamatban lévő leltár miatt nem tudta megmondani. Munkatársainak felsorolásából úgy tűnt, a tettesek válogattak, mit vigyenek magukkal. Általánosságban megállapítható, hogy gyakran reklámozott készítményekkel távoztak.

– Nem maradt annyi váltópénzünk sem, ami a nyitáshoz szükséges. Pénteken a helyszínelés és a leltár miatt nem tudtuk fogadni a betegeket, hétfőn viszont ismét kinyitunk – tette hozzá Kőhegyi Ferenc, akinek kollégái ezek után sem a hétvégi ügyeleteket, sem a készenléti szolgálatot nem vállalják. – Nem tudom, hogy a tettesek mit csináltak volna, ha valakit a patikában találnak. Remélem, hogy a történtek nem függnek össze azzal, hogy én vagyok a megyei gyógyszerészkamara elnöke – válaszolta kérdésünkre, állhat-e a betörés hátterében valamilyen konfliktus. Az ügyben betöréses lopás miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a vásárhelyi rendőrkapitányság.

Rablási kísérlet – három éve

Vásárhelyi patikában utoljára három éve történt súlyos bűncselekmény. 2005 januárjának egyik vasárnapján este 7 körül egy sötét napszemüveges férfi lépett be a vásárhelyi Központi Patikába, s fegyvernek látszó tárgyat fogott a pénztárgép mögött ülő gyógyszerésznőre. A bevételt követelte, s bedobott érte egy zacskót. A patikusnő addig húzta az időt, hogy a rabló végül dolgavégezetlenül futamodott meg. Hogy ki volt, nem derült ki.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. cikicakk55 2008. november 13. 15:08
  „Ez nekem is furcsa, hogy egy ilyen jól menő gyógyszertárba se riasztó, se kamera.Én a környéken lakom,szinte állandóan ott váltom kia gyógyszereimet,és nem csodálkozom a 900.000ft-os bevételen.
  Kőhegyi úr!!! Nem az ügyeletet kell megtagadni,hanem befektetni egy riasztóra és kamerára.”
 • 22. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 12. 09:54
  „MACKÓ! Jogos a kétpont!!!!”
 • 21. mackó 2008. november 10. 09:52
  „Z+

  Hülye vagy Te, meg még bunkó is , miért kell idegen embereket lehülyézni csak azért mert nem egyezik veled a véleményük.Rossz lehet Neked ha ilyenen felkapod a vizet.”
 • 20. Z+ 2008. november 09. 20:39
  „Hát ti hülyék vagytok... nyilván Kőhegyi nyitogatja az ajtót és be is engedi a betörőket... zárjuk ki, hát persze... akasszuk fel, nem?

  Voltatok gyógyszertárban mostanában? Volt olyan valaha, hogy nem kellett várakozni? Ergo mindig van bent valaki, főleg egy ilyen frekventált helyen. Simán összejöhet ennyi pénz, nyilván nem mindenki ragtapaszért megy be.
  ... a többi híroldal meg sem engedni kommentezni a híreket, mivel azokat felesleges. Hogy lehet, hogy egy ilyen hírből a kommentek után egy teljesen más benyomása lesz az embernek... Döbbenetesek vagytok. Írjatok ti újságot, én előfizetek...
  (kinek nem inge, ne próbálgassa)”
 • 19. kukucs 2008. november 09. 20:11
  „Jó lenne tudni, mennyivel tartozik ez a patika a gyógyszerszállítóknak? Lehet, hogy megoldódna a bűntett, ha ezt tudnánk?”
 • 18. feszegető 2008. november 09. 14:06
  „Biztosan titokban ügyeltek, de így sem sikerült rablót fogni, pedig azok még válogattak is és jó nagy zajt csaphattak a széf többszöri feszegetésével.”
 • 17. Arev 2008. november 09. 13:54
  „Én nem ismerem a tagot, de azt tudom hogy az a patika nem adott eddig sem ügyeletet, legalábbis jó rég óta!
  Akkor meg miről beszélünk?”
 • 16. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 09. 10:56
  „FŐ(ÜGY)ÉSZ.Pedig nagyonsokszor tőrtek már be gyógyszertárakba.Elégsokszor mutatta már a TV.-hiradó.Ön lehet hogy éppen nem látta.Előfórdulhat.A betörésből származó gyógyszerek meg nem gyógyszerfüggőnek kellhet ám minden esetben.Lehet hogy kábítószerek előállításához vitték el.Ez a nagyobbik valószinűsége.De hogy nagyon jól ismerték a patikát az hólt ziher!Profikhoz méltóan rabólták ki!És ebben bizony közrejátszott a kiváló helyismerte is.Szó sincs semmiféle csinyről.Ennek a betörésnek megvólt a célja.Én még azt is megkockáztatom hogy ezentúl még több patikát fosztanak majd ki.Tudván hogy semelyikben nincs riasztó berendezés.Az meg hogy a főgyógyszerész úr kijelenti hogy nem fognak soha többé ügyeletet adni az meg egyenesen nonszensz! Mert azt hiszi hogy azzal hogy nem tartanak ügyeletet azzal elejét veheti a további betöréseknek? Ezért a kijelentéséért egyenesen kikellene zárni őt a kamarából nem hogy még annak az elnöke legyen!”
 • 15. mackó 2008. november 09. 09:54
  „Lehet, hogy csak valami megjátszott dolog.”
 • 14. FŐ(ÜGY)ÉSZ 2008. november 08. 20:25
  „KEDVES MAGYAR HONFITÁRSAIM!

  AZÉRT GONDOLKODJUNK EL EGY KICSIT EZEN A BETÖRÉSEN. MERT NEM MEGSZOKOTT DOLOG, HOGY EGY PATIKÁBA BETÖRNEK, HISZEN OTT NEM IGEN SZOKTAK KÉSZPÉNZT TARTANI (A BETÖRŐ PÉNZRE NEM SZÁMÍTHATOTT), A GYÓGYZSEREKKEL PEDIG IGAZÁBÓL MIT KEZDHET AZ EMBER? HA VALAKI GYÓGYSZERFÜGGŐ, TALÁN MEGMAGYARÁZHATÓ A DOLOG, DE ISMÉTLEM MAGAM, MÉG PATIKÁBA NEM HALLOTTAM, HOGY BETÖRTEK VOLNA, MERT IGAZÁBÓL NEM NAGYON ÉRI MEG. VALAMI "HUNCUTSÁG" LEHET A DOLOG MÖGÖTT, ÉS VÁROM, HOGY A RENDŐRSÉG MIRE MEGY AZ ÜGGYEL. MERT LEHET, HOGY MÉHKASBA TENYERELNEK ÉS VALAHOL MENET KÖZBEN VALAKI LEÁLLÍTJA AZ ÜGYET. NE FELEJTSÜK EL, HOGY A GYÓGYSZERÉSZ ÚR A MEGYEI GYÓGYSZERÉSZ KAMARA ELNÖKE, ÉS MÁR SOKSZOR SZÓT EMELT A KOLLEGÁI (PATIKÁK) VÉDELMÉBEN. TEHÁT VÁROM A FEJLEMÉNYEKET..........?!?!”
 • 13. Fórumos 2008. november 08. 19:59
  „Egy napi milliós forgalmat hozó és több milliós árúkészletet tartó intézmény hogy nem engedheti meg magának a riasztót!?
  Ahogy látom a tettesek tudhattak mindent (nincs riasztó, kamera, kapunyitás és nincs senki ügyeletbenés hogy hol a mackó) a rendőrök meg gondolom forró nyomon üthetik bottal a tettes nyomát.”
 • 12. benq11 2008. november 08. 19:22
  „de az a lényeg hogy amiota több a patika azota olcsobb a gyogyszer rtlklub hirekben ezt mondták”
 • 11. t.nő 2008. november 08. 18:06
  „ELÉG SAJNÁLATRA MÉLTÓ DOLOG EZ HOGY MEGTÖRTÉNIK ILYEN IS:NEM OLYAN NAGY FORGALOM EZ NEM KOCSMA :HOGY FÉLDECIKBŐL ÁRULJÁK ÖSSZE:”
 • 10. huvm 2008. november 08. 15:39
  „Esendő! Régen járhattál patikábam, ha azt hiszed, napi 900 ezer nagy forgalom. Számold csak ki, két gyógyszer legalább háromezer forint receptre, azaz gyorsan összejön a majd egymilliós forgalom.”
 • 9. JB007 2008. november 08. 15:31
  „"Nem tudom, hogy a tettesek mit csináltak volna, ha valakit a patikában találnak"
  Bizonyára meglepődnek. Valószínű azért mentek hajnalban, hogy üres legyen a patika.
  Kárörömet nem hiszem, hogy sokan éreznek, de kamaraelnökként oly sokat munkálkodott, hogy pl. ne lehessen a kertvárosban gyógyszertár így részvétet sem fog sokaktól kapni.”
 • 8. kajosa 2008. november 08. 14:56
  „Sajnálatos az eset! Az is sajnálatos, hogy 7 hozzászóló és nulla részvét, inkább valami káröröm féle.”
 • 7. esendő 2008. november 08. 14:49
  „Jól mehet a patika, ha napi 900 ezer a bevétel. Vagy Kőhegyi úr nem "fogalmazott" pontosan? Tartok tőle, hogy a megyei gyógyszerészkamara elnökeként már máskor is megesett vele ilyen.”
 • 6. efje 2008. november 08. 14:44
  „Se kamera, se riasztó. Napi 900000ft-os bevétellel nem sok helyi boltos büszkélkedhet. Kb. 10 kocsma napi forgalma. Ennyi pénz a piacon nem fordul meg egy nap szerintem.
  Gyógyszerfüggő a nép.”
 • 5. White 2008. november 08. 14:13
  „"ezek után sem a hétvégi ügyeleteket, sem a készenléti szolgálatot nem vállalják"
  Ezek után Kőhegyi ne beszéljen hivatástudatról!
  Ha ez így működik lehet hogy 1-2 nap alatt az összes patikába betörnek (önmaguk), hogy ne kelljen ügyelni.
  Ha munkába menet baleset ér Én is mondhatom, hogy " NEM VÁLLALOM" a munkába járást?”
 • 4. hajnalicska 2008. november 08. 13:22
  „"...kollégái ezek után sem a hétvégi ügyeleteket, sem a készenléti szolgálatot nem vállalják." "Remélem, hogy a történtek nem függnek össze azzal, hogy én vagyok a megyei gyógyszerészkamara elnöke." Nahát, kabát. Szeretem a hajnalt, amikor hasad...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely kártérítést vár Mindszenttől

Hódmezővásárhely - Most abból lehet konfliktus Mindszenten, hogy a képviselő-testület többségi… Tovább olvasom