Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pirosba hajtott: párja és két gyereke megsérült

Hódmezővásárhely – Családját, két kicsi gyermekét és édesanyjukat vitte az autóban az a férfi, aki súlyos balesetet okozott vasárnap este Vásárhelyen.
Családját, két kicsi gyermekét és édesanyjukat vitte az autóban az a férfi, aki súlyos balesetet okozott vasárnap este Vásárhelyen. A balesetet okozó 34 éves makói sofőr a Szántó Kovács János utcán haladt a belváros felé, és a piros lámpa ellenére hajtott be a kereszteződésbe a Teleki utcánál, vagyis a Bandula étteremnél. Ekkor összeütközött egy szabályosan áthaladó autóval, amelynek jobb első kereke kiszakadt, majd az úttest mellett lévő, gyalogosok forgalmát szabályozó jelzőlámpát kitörve a járdán állt meg.

A szabálytalanul közlekedő autóban három, a vétlenben egy ember sérült meg. Fotó: CSMRFK
A szabálytalanul közlekedő autóban három, a vétlenben egy ember sérült meg. Fotó: CSMRFK

– A gyerekek szerencsére csak könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedtek, őket a szegedi gyermekklinikára szállítottuk – nyilatkozta lapunknak Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Csongrád Megyei vezető mentőtisztje, akitől megtudtuk: mindketten gyerekülésben, bekötve utaztak. Elmondta: a felnőttek közül egy, a balesetet okozó személygépkocsiban ülő édesanya súlyosan megsérült, gerinc- és medencesérülésekkel, agyrázkódással szállították a szegedi klinika traumatológiájára. A sofőr karcolás nélkül megúszta a kalandot – az autóban egy család utazott. A vétlen személygépkocsi idősebb vezetőjét a vásárhelyi kórház sürgősségi osztályára vitték könnyebb sérülésekkel.
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indított az ügyben.


Korábban megírtuk:
Négy ember – köztük két gyermek – megsérült, amikor egy személyautó a piroson áthajtva ütközött egy másik kocsival. A helyszíni szemle adatai szerint vasárnap este fél nyolc körül egy személygépkocsi haladt Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács János utcán a belváros felé. A járművet vezető 34 éves makói férfi a villanyrendőr tilos jelzése ellenére haladt be a kereszteződésbe a Teleki utcánál. Ekkor összeütközött egy szabályosan áthaladó autóval, amelynek jobb első kereke kiszakadt, majd az úttest mellett lévő gyalogosok rendőrlámpáját kitörve a járdán állt meg.

A baleset következtében négy ember megsérült, köztük az okozó járműben utazó 3 és 8 éves kisfiú. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Gyermekei életét veszélyeztette a sofőr. Fotó: CSMRFK (galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ló segít a gyógyulásban

Szombaton rendezte a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványa és a Dél-Alföldi Lovasudvar a XIV. országos gyermekterápiás lovas fesztivált. Tovább olvasom