Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Polgármesterként már megbukott Márki-Zay Péter

Nagyjából négy hónappal az őszi helyhatósági választásokat megelőzően, a hódmezővásárhelyiek többsége elégedetlen a polgármester munkájával.
A Nézőpont Intézet márciusi felméréséhez képest nyolc százalékponttal (45-ről 53-ra), a tavaly nyári felméréshez képest pedig tizenhárom százalékponttal (30-ról 53-ra) nőtt a városvezető munkájával elégedetlenek aránya.Mindez azt jelenti, hogy míg korábban többen voltak elégedettek a polgármester munkájával, mint amennyien nem, márciusra ezek az arányok kiegyenlítődtek, mostanra pedig már a Márki-Zay Péter munkájával elégedetlenek kerültek többségbe.

A vásárhelyi polgármester tehát nem egyszerűen legyőzhető, mint ahogyan azt a márciusi adatfelvétel alapján jeleztük, hanem városvezetőként, úgy tűnik, már el is vesztette a versenyt. Ugyanakkor pártpolitikusként még lehet jövője. A helyiek 54 százaléka szerint a polgármester országos szintű politizálással tölti ideje túlnyomó részét.

A polgármester népszerűtlenségével szemben látható, hogy a kormánypártok társadalmi támogatottsága magas. Egyrészt azért, mert a legutóbbi európai parlamenti választáson a Fidesz–KDNP 48,5 százalékos listás szavazati eredményt ért el a városban. Ez háromszor magasabb, mint a második helyezett DK szavazataránya, és 40 százalékponttal több, mint a Márki-Zay Pétert támogató Jobbik táborának nagysága.

(Via Nézőpont - Magyar Nemzet)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapra kaptak lakást, miután leégett a házuk

Két hónapra kaptak lakást, miután leégett a házuk
A mindszenti Balázsné Molnár Olga és gyermekei nagyon sok támogatást, segítséget kaptak… Tovább olvasom