Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Purhabbal fújták be a fába költözött méheket Hódmezővásárhelyen

Az Oldalkosár utcában egy odvas fában találtak maguknak új otthont. A királynő a fában maradhatott - szakember próbál segíteni a hasznos rovarokon.
Az utóbbi években megkongatták a vészharangot: ha kipusztulnak a méhek, komoly gondokkal néz majd szembe az emberiség. Nehéz elképzelni, hogy ne jutott volna el valakihez: a méhecske hasznos állat, inkább segíteni kellene, nem irtani. Egy vásárhelyi illető biztos, hogy ebbe a kategóriába tartozik, tudtuk meg a Vásárhely24 cikkéből: az Oldalkosár utca egy odvas fájába méhek költöztek, és valaki purhabbal fújta be a lyukat. A portálnak fotókat is küldött egy olvasó. A méhkirálynő feltehetőleg az üregben ragadt.

Azért is érthetetlen ez a "problémamegoldás", mert ha méhészt hívnak, a rajt befogja és elviszi: neki nem baj, ha eggyel több család termeli a kaptárakban a mézet, másoknak meg nem árt. A portált értesítő olvasó szerint méhész szakember segít a helyzeten - egyelőre nem tudjuk, történt-e valami a helyszínen.

A purhabot darázs elleni "végső megoldásnak" is szokták ajánlani, de ahogy a darázsirtásról szóló részletes cikkünkben olvashatják, nem ez a jó megoldás. Akár át is rághatják magukat ilyenkor a falon, a menyezeten, be a lakóházba.

Tavaly május végén a védett gyurgyalagok fészkét tömítették el purhabbal Győr közelében. Több madár megfulladt az üregben, mert nem tudott abból kijutni.

(leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártélyon a rengeteg szúnyog mellett a rongálások is gondot okoznak

Mártélyon a rengeteg szúnyog mellett a rongálások is gondot okoznak
Hasonló kérdések kerültek elő a mártélyi üdülőterületi fórumon, mint tavaly: sok a szúnyog, és… Tovább olvasom